RECENSIE: Ankia - Steep Trails

Ankia - Steep Trails
recensie cijfer 2007-08-15 Op het Ozzfest Festival is er naast de grote namen ook altijd plek geweest voor kleine met veel potentie. Eén hiervan is Ankla, welke dit jaar te zien zal zijn op het festival. De band zelf omschrijft hun muziek als Latijnse metalcore, wat al snel doet denken aan een Ill Niño. Deze band is echter heelwat stoerder, dat was immers de reden dat oprichter Ramón Ortiz zijn vorige band Puya verliet. Hij wilde graag hardere muziek gaan maken dan de rapcore die Puya produceerde.

Na vijf jaar samenzijn brengt de band trots hun debuut Steep Trails (Steile Proeven) naar buiten. De twaalf nummers op deze cd zijn inderdaad heel wat harder dan zijn vorige band en zanger Ikaro Stafford weet je haren recht naar achteren te brullen. Voor een debuut klinken deze vijf mannen erg professioneel en worden terecht vergeleken met grote namen als Chimaira en Twelve Tribes. Wat ook gelijk het probleem van de band is, het is totaal niet vernieuwend en ook het uitzitten van het album is erg moeilijk. Je hebt continu het gevoel dat je de nummers al veel eerder gehoord hebt. Wat voor een debuut totaal niet erg is, zolang het volgende album maar een duidelijke(re) eigen sound biedt!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Ankia Label:Bieler Bros
Spinvis – Goochelaars & Geesten

Spinvis - Goochelaars & GeestenDe term ‘rustig aan’ komt in het vocabulaire van Spinvis niet voor. In vijf...

The Guggenheim Grotto - Waltzing

The Guggenheim Grotto - ...Waltzing Alone De naam maakt in ieder geval nieuwsgierig. Als Ierse band je noemen naar een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT