RECENSIE: Daisy Cools - The Secrets we Keep

Daisy Cools – The Secrets We Keep
recensie cijfer 2010-02-06 Daisy Cools is geen nieuweling aan het front. In 2006 kwam ze al met haar debuutalbum Soultraffic. Nu, ruim drie jaar later, is The Secret We Keep in de winkels te krijgen. En hier alvast een tipje van de sluier, dit album laat al meer positieve geluiden horen dan haar debuut. Pijnlijke ervaringen hebben een plaats gekregen en haar blik is nu echt op de toekomst gericht. Cools lijkt klaar om de stap naar het grote publiek te maken.

Dit album moet haar helpen om die toekomst in te vullen. Met andere woorden; het zal haar een plaats in de Nederlandse muziekscène moeten geven. En na het beluisteren van The Secrets We Keep kunnen we alleen maar concluderen dat dat wel moet lukken. Het eerste dat opvalt is dat de Rotterdamse is gegroeid als liedschrijver. Ze overtuigd op dit album. Zowel qua stem als qua teksten Ze past nu moeiteloos in het rijtje Stevie Ann en Charlie Dee als getalenteerde zangeres en liedschrijver.

Als je dit album in een woord samen zou moeten vatten dan kom je uit bij luisterplaat. Elf rustige nummers die je even meenemen in de wereld van Daisy Cools. Mooie melodieën en goed uitgewerkte nummers. En zeker overbodige instrumenten en geluiden. Gewoon zo puur mogelijk.

Mist dit album dan nog iets. Ja, misschien een hit om echt voet aan de grond te krijgen. Het zijn prachtige luisterliedjes die niet snel gaan vervelen maar een echte klapper staat er niet op. Maar van de andere kant is er niets zo moeilijk als het voorspellen van een hit. Dus wie weet horen we Cools binnenkort regelmatig op de radio voorbij komen.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Daisy Cools Label:Rough Trade Records
KRS-One & Buckshot – Survival Skills

KRS-One - Survival Skills (met Buckshot) KRS-One behoeft als absolute hiphop pionier geen introductie. Met een...

Steve Vai - Where the Wild Things Are

Steve Vai - Where the Wild Things Are Steve Vai is een gitaarvirtuoos. Zijn carrière begon toen hij voor Frank...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT