RECENSIE: Hello=Fire - Hello=Fire

Hello = Fire – Hello = Fire
recensie cijfer 2009-12-09 Terwijl momenteel Josh Homme van Queens of the Stone Age (QOTSA) furore maakt met zijn ‘supergroep’ Them Crooked Vultures, timmert een ander lid (Dean Fertita) van QOTSA momenteel ook aan de weg met een project, Hello=Fire. Voor dit project kreeg hij hulp van zijn collega-QOTSA bandleden Troy van Leeuwen, Joey Castillo en Michael Shuman. Tevens werkte ook Brendan Benson (Raconteurs) en Michael Horrigan (Afghan Whigs) mee aan dit album (dat geen titel heeft en dus als selftitled gezien kan worden). Een album dat stiekem beter is dan dat van Dean Fertita’s collega Josh Homme.

Dean Fertita mag je met recht een werkpaard noemen. Zo speelde hij de laatste jaren mee bij de Raconteurs, Queens of The Stone Age en The Dead Weather (met Jack White van The White Stripes en Alison Mosshart van The Kills).

Hello = Fire klinkt als rock. Dat de band ook soms wat wegheeft van Queens of the Stone Age is voor de hand liggend. Dit horen we vooral terug in het nummer ‘She’s Mine In Sorrow’. Maar de band heeft hier en daar ook wel wat weg van de Beatles. Dit uit zich in de eerste single/video van dit album ‘Nature of Our Minds’, maar ook in de afsluiter ‘Parallel’. ‘Nature of OurMinds’ is overigens een nummer dat zich moeilijk doet vergelijken met de rest van het album. Deze eerste single/vindeo is namelijk wat rustiger dan de rest op de plaat. Een typische keuze voor (eerste) single/video dus.

De band moet het juist van de stevigere nummers hebben. Dat is waar de kracht van Dean Fertita ligt. Zo zijn ‘Certain Circles’ en ‘Far From It’ echt hele lekkere rock songs. Ik had dit veel liever als eerst gekoppeld gezien aan een mooie video.

Hello = Fire is een heerlijk album dat het verdient om gehoord te worden. Het is alleen de vraag of dit bij een eenmalig project blijft of dat we hier meer van gaan horen. Ik hoop op het laatste.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Hello=Fire Label:Schnitzel Records
Arkona – Goi, Rode, Goi

Arkona - Goi, Rode, GoiWat voor een genre als metalcore geldt, is ook van toepassing op folkmetal....

Spiral Stairs – The Real Feel

Spiral Stairs - The Real Feel Spiral Stairs is het hobbyproject van Scott Kannberg. Van wie zeg je? Scott...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT