RECENSIE: Wolfhunt - The Winter Blows Way Up High

Benjamin Winter and the Make believe – The Wind Blows Way Up High
recensie cijfer 2009-11-17 Benjamin Winter is een van de best bewaarde muzikale geheimen van Nederland. In 2006 verruilde deze, van oorsprong Amerikaan, het leven in San Francisco voor een bestaan in Amsterdam. En daar mogen we hem dankbaar voor zijn. Anders hadden we hem waarschijnlijk nooit opgemerkt.

The Wind Blows Way Up High is het tweede album van Winter. En het eerste in samenwerking met zijn band The Make Believe. Zijn debuut uit 2005, toen hij dus nog in Amerika woonde, nam hij nog grotendeels alleen op. Naast Winter bestaat de rest van de band uit Jonas Pas (cello), Braydon Nelson (gitaar en toetsen), Jeroen Ligter (drums) en Jeroen Kok (bas). Het talent van deze band is niet onopgemerkt gebleven. Ze hebben inmiddels een indrukwekkend lijst gerecreëerd van artiesten bij wie ze in het voorprogramma hebben gespeeld. Naast de Nederlandse artiesten a Balladeer en Stevie Ann waren ze onder meer support voor Pete Murray en Arcade Fire.

Ik kan zonder twijfel zeggen dat de intieme en persoonlijke liedjes van Winter veel mensen zullen raken. En daarnaast staan op dit album ook een paar nummers met hitpotentie. Dat is zeker zo handig wanneer je bekend wil worden bij het grote publiek. Opener ‘A Crown’ wordt gedragen door een aanstekelijke melodie die in je hoofd blijft zitten. Maar het hoogtepunt van het album is het juweeltje ‘The Borders Bleed’. Een prachtig nummer dat wordt gedragen door een subtiele pianopartij aangevuld met cello. En vooral het donkere cello geluid geeft het nummer sfeer mee.

The Wind Blows Way Up High is geen depressieve plaat maar de muziek past wel prima bij de tijd van het jaar. Zet hem op je iPod of mp3 speler als je door de (herfst)regen loopt en laat je lekkere meeslepen door de sfeer van het album. Want dit album is zeker het luisteren waard. Benjamin winter zou zo maar eens een grote artiest kunnen worden.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Wolfhunt Label:Munich Records
BugGirl - Blood, Sweat & Beers

BugGIRL - Blood, Sweat and Beers BugGirl is een band uit Australie. De broer en zus Clinno en Amber besloten...

Dark Tranquility – Where Death Is Most Alive

Dark Tranquillity - Where Death is Most Alive Al jaren is Dark Tranquility één van de gezichten van de befaamde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT