RECENSIE: iChaos - iChaos

Ichaos – Ichaos
recensie cijfer 2009-11-03 iChaos is een nieuwe Haagse death-metalband verrezen uit Creepmime, Epica, Cypher & Blo.Torch. Via Twitter kwam ik te weten dat ze sinds september twee nieuwe nummers op het repertoire hebben staan. En dat ze mee hebben gedaan aan het NK Grunten. Verder is het één grote chaos.

Want iChaos maakt een ontiegelijke takkeherrie ‘to sheer musical brutality’. Waarschijnlijk grunt Harry de grunter over hel en verdoemenis, als ik de titels ‘Imprisonment’, ‘Relevation’, ‘Battlefever’ en ‘Pandemic Massacre’ lees. Maar, ik ben dus overgeleverd aan alleen deze cd en twitter.

Chaotisch, strak en technisch zijn de termen die het eerste bij me opkomen bij het beluisteren van het EP debuut van de Death-metal gasten. Vooral het snellere, strakkere werk kan mij ergens wel bekoren. Zo zijn er passages van ‘Battlefever’ supertechnisch en strak en kun je ondanks het ontbreken van echte (harde) metaloren wel horen dat deze jongens niet net hun muziekinstrumenten ter hand hebben genomen. Maar jongens, waarom in de vrede zo ongelofelijk hard en a-melodisch?

Of het de muziek is die je op moet zetten om je ouders te bekoren valt te bezien. Deze band heeft het in zich om technisch takkeherrie te brengen. Waarschijnlijk gaan we dus nog wel meer horen. Volgende keer oordoppen erbij graag.
Recensent:Erik Oudman Artiest:iChaos Label:Eigen Beheer
Schotel van de Dag / Lost Bear

Schotel van de Dag - Dooie MusDeze promotie cd van het label Beep! Beep! Back Up The Truck! wordt...

C-Mon & Kypski – We are square

C-Mon & Kypski - We Are Square Met Where the Wild Things Are maakten C-Mon & Kypski drie jaar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT