RECENSIE: D Deadly - Everyone Gets The Song They Deserve

D Deadly
recensie cijfer 2013-10-31 Zanger Denvis Wankalot werd bekend vanuit Eindhoven met de rockband The Spades. De muziek van de band behoorde tot de vuigste muziek uit de rockstad. Inmiddels bestaat deze band niet meer, maar de zanger gelukkig nog wel. De schrijver Leon Verdonschot wijdde een schelmenroman aan hem. Het nieuwste project van de zanger heet D Deadly. Voor de opname van de debuutcd werkte de band met Jon Auer, de zanger gitarist van The Posies. Ter ere van de uitgave treedt de band ook een paar keer op met The Posies.

Op Everyone Gets the Song they Deserve staan twaalf tracks met een rockbasis, maar een popgevoel. De nummers zijn rustig van opbouw en laten gitaarrock horen in al haar eenvoud. Voor deze plaat hebben de verschillende bandleden allen meegeschreven. Een hoogtepunt is het rustige rocknummer ‘Wieger’ dat instrumentaal eindigt met een opzwepend tempo en scheurende gitaren. Vooral in dat laatste zou de invloed van Jon Auer te horen kunnen zijn, maar misschien is dat invullen. Anders dan op andere platen van Denvis is er ook veel rust. Bijvoorbeeld ‘Sigh Sister Sleep’ is een akoestisch nummer dat ook ondersteund wordt door strijkers. Op andere momenten waan je je in een verlaten salloon, zoals in ‘Gus’. Doordat veel nummers een pop-rockstructuur hebben, kunnen er momenten zijn op het album dat je de scheurende distortions mist.

Everyone Gets the Song they Deserve is een debuutalbum geworden voor een groot publiek. Het werk van de nieuwe band zoekt een rustiger kant van de gitaarmuziek dan eerdere acts van de bandleden, maar het resultaat ademt gitaarmuziek. De plaat laat een andere kant van de Eindhovense rock zien. Het klinkt haast alsof zanger Denvis met het nieuwe album volwassen is geworden.
Recensent:Erik Oudman Artiest:D Deadly Label:Drugmoney Records
Cover Royal Wood - We Were Born to Glory

Royal Wood - We Were Born To GloryDe naam Royal Wood mag in Nederland wellicht weinig belletjes doen...

Cover Lukas Batteau - Wasteland

Lukas Batteau - Wasteland Vorig jaar mocht ik voor deze site een EP bespreken van ene Lukas Batteau :...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT