RECENSIE: She Keeps Bees - Nests

She Keeps Bees – Nests
recensie cijfer 2009-11-01 She Keeps Bees, je moet maar op de naam komen. Welke gedachte er achter deze naam zit is mij onduidelijk maar het valt in ieder geval op. Dit Amerikaanse duo heeft onlangs haar eerste album uitgebracht. Nests staat vol met Bluesachtige rockmuziek met hier en daar een sfeervol soulgeluid van zangeres Jessica Larrabee.

Aha, Larrabee. Een blik naar de laatste drie letters van haar naam betekent dat we het eerder genoemde mysterie achter de bandnaam ook weer hebben weten te achterhalen. Nu moet natuurlijk ook nog het andere bandlid genoemd worden. Dat is Andy LaPlant. Hij neemt plaats achter de drums. Terwijl Larrabee de vocale en het gitaarspel voor haar rekening neemt.

Nests is bij de bovenstaande muzikanten thuis opgenomen. Daar hebben ze heel 2008 de tijd voor genomen. Niet lang na het uitkomen van dit album kreeg de band al veel positieve kritieken. Het nummer ‘Gimmie’ werd zelfs tot single van de week gebombardeerd door NME radio. En naast de bovengenoemde blues, rock en soul invloeden hoor je in dit nummer ook wel wat van Nirvana terug. De akkoordwisselingen en het grungegeluid, wat trouwens bij meer nummers op het album terug te horen is, doet denken aan veel Amerikaanse bands uit de vroege jaren negentig. En die mengeling van genres maakt van Nests een heel aardig album. Soms is het wat Bluesy zoals ‘Wear Red’ en opener Ribbon laat weer meer het oude soul geluid horen.

Toch bekruipt het gevoel dat je het na een aantal nummers wel hebt gehoord, ondanks de originele insteek van de muziek. Maar als een volgend album hun debuut kan overtreffen dan wordt dit een band om serieus rekening mee te gaan houden.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:She Keeps Bees Label:Ada Global
Sparks the Rescue - Eyes to the Sun

Sparks the Rescue - Eyes to the SunZo nu en dan kan een band uit het niets ineens een totaal andere weg inslaan....

The Bloody Beetroots – Romborama

The Bloody Beetroots - Romborama Als sinds 2006 timmert het Italiaanse electronica- en dance-duo Bobby Rifo en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT