RECENSIE: Florence Rawlings - A Fool in Love

A Fool in Love – Florence Rawlings
recensie cijfer 2009-09-02 Vaak betekent het niet veel goeds wanneer een artiest zorgvuldig klaargestoomd wordt, maar in het geval van de twintig jarige Florence Rawlings lijkt het tegenovergestelde waar. Ze werd immers al op dertien jarige leeftijd gespot door Mike Batt, het hoofd van Dramatico Records, waarna ze zich gedurende zeven jaar concentreerde op haar school en zingen, heel veel zingen. Dit betaalde zich onlangs uit in de vorm van haar debuut cd A Fool In Love. De vraag is echter of Rawlings zich voldoende kan onderscheiden van de veelvoud aan opvallend volwassen vrouwelijke leeftijdsgenoten die de laatste jaren hun plekje in de spotlights hebben verworven.

Bij het beluisteren van A Fool In Love ben je in eerste instantie namelijk geneigd de vergelijking te trekken met Joss Stone, met name op basis van het openingsnummer ‘Wouldn’t Treat A Dog’, maar als snel wordt duidelijk dat Rawlings meer de kant van Rhythm & Blues en Rock n’Roll op gegaan is, terwijl Joss Stone bekend is geworden met haar soulmuziek. Feit is dat beide dames een keuze hebben gemaakt, of laten maken, uit een keur van golden oldies. Rawlings had daarnaast de keuze uit een groot aantal tracks van de al even genoemde Mike Batt. Een van die klassiekers is ‘Riverboat’ van Allen Toussaint’ waar Rawlings een heerlijk zwoel tintje aan weet te geven. Bijterig klinkt ze op ‘A Fool In Love’, geschreven door Ike Turner. De fans van Gladys Knight kunnen hun hart ophalen bij het beluisteren van ‘Take Me in Your Arms And Love Me’.

Dat Rawlings van meer markten thuis is blijkt wel uit haar uitvoering van ‘Can’t Catch Me’ van de legendarische Can’t Catch Me’. ‘Love Can Be A Battlefield’ vormt de fraaie afsluiter van een bijzonder sterk debuut album. Daarmee is niet gezegd dat Florence Rawlings een heel eigen stijl heeft, en daarmee voldoende onderscheidend is, maar ze verdient wel degelijk haar plek in de spotlight.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Florence Rawlings Label:Dramatico Records
Ronny Munroe – The Fire

Ronny Munroe - The Fire Within Ronny Munroe heeft zijn bekendheid vooral te danken aan zijn rol in Metal...

Corbelijn – Corbelijn

Corbelijn - Corbelijn Ron Valeri stond eind 2005 aan de basis van Corbelijn . Hij vond in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT