RECENSIE: Sarah Blasko - Cinema Songs

Sarah Blasko - Cinema
recensie cijfer 2011-10-19 Sarah Blasko is een singer/songwriter uit Australië. In 2009 nam ze enkele van haar favoriete filmliedjes op als bonus voor de deluxe versie van haar derde album . Nu een Europese akoestische tournee gepland staat worden deze songs ook in Europa uitgebracht als e.p. met de veelzeggende titel Cinema Songs.

Deze e.p. begint met 'Seems Like Old Times' uit Annie Hall, een kalm lied waarin de zachte zang van Sarah Blasko begeleid wordt door warme pianotonen. Bij 'Something Good' haalt iedere Sound Of Music fanaat haar (of zijn?) zakdoek tevoorschijn. Blasko’s versie is minder melodramatisch en authentieker dan de filmversie met Julia Andrews. Dit is een pianoliedje met een licht jazzy geluid. Dat er ook een thematische samenhang is wordt ook steeds duidelijker, het zijn allemaal liefdesliedjes. Maar wel het introspectieve soort met een licht sombere toon. Zo komt 'Maybe This Time' uit Cabaret voorbij, en 'Out Here On My Own' uit Fame. De afsluiter is ‘Xanadu’, op zichzelf misschien het bekendste lied op deze e.p., hoewel de gelijknamige film niet alom wordt geroemd. Als je de vrolijke variant van Olivia Newton-John verwacht ken je Sarah Blasko nog niet. Haar uitgekleedde uitvoering is verre van stuiterend vrolijk. Wat mij betreft legt ze wel de zwakte van dit liedje bloot door het vertraagd te zingen, het mist wat sjeu.

Cinema Songs klinkt als een geheel, als je niet zou weten dat het bestaande songs zijn had je het niet kunnen raden. De liedjes hebben in de uitvoering van Sarah Blasko veel verwantschap. Je hoort niet veel meer dan haar zuivere zachte stem en een piano. Deze e.p. biedt minder variatie dan haar laatste album, maar wel een aantal mooie nostalgische pianoliedjes. Wie Sarah live wil zien en horen heeft in oktober vijf keer de gelegenheid.
Recensent:Dave van der Sterren Artiest:Sarah Blasko Label:Dramatico Records
Man or Astro-Man? - Your Weight on The Moon

Man Or Astro-Man - Your Weight on the Moon Man Or Astro-Man? is even krankzinnig als de bandnaam doet vermoeden. De...

Noboby Beats the Drum - Currents

Nobody Beats The Drum - Currents Begin dit jaar bracht Nobody Beats The Drum met Remixes We Did een erg...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT