RECENSIE: Rene SG - Rene SG Live

Rene SG – Party Hardy (live)
recensie cijfer 2009-04-29 Rene SG is alles wat rock & roll is. Rene SG is grofgebekt, Rene SG is muzikaal geweld, Rene SG is snel, de mannen van Rene SG hebben de looks en zijn daarnaast (super)kort maar (daad)krachtig. Eerder passeerden op de redactie van Festivalinfo al de eerste twee albums van Rene SG (Origineel getiteld: Rene SG en Rene SG 2) en daarop maakten wij al kennis met de 30seconden speedrock van deze Amsterdamse formatie.

Op de DVD Party Hardy - Rene SG Live treffen we twee voltallige live shows aan (alhoewel met de lengte van een gemiddelde Rene SG show, zouden er ook vijf shows op deze DVD passen). De eerste is opgenomen in Nirwana, Dronten en de tweede in Kdanz, Schagen.

De albums van Rene SG waren al interessant, maar live komt dit toppunt van minimalisme pas echt uit de verf. Uiteraard vinden we op de DVD klassiekers terug als als ‘Fuck Off’, ‘Fuck It’, ‘This Sucks’, ‘Fuck This Shit’, ‘Fucking Shit’ en natuurlijk ‘Fucking Hell’.

Heerlijk is ook om te zien dat deze band op deze band tweemaal voor twintig man staat te spelen, maar toch alles geeft. Deze band zou zelfs bij een lege zaal nog een knallend optreden voor de barkeeper geven lijkt het. Daarnaast houdt de band er lekker het tempo erin door het motto ‘niet lullen maar spelen!’ na te streven.

De DVD geeft een lekkere live sfeer neer. Geen hi-res beelden, maar gewoon een degelijke registratie met drie á vier camera’s. Toch blijft er iets steken. Rene SG moet je niet thuis op de bank, of achter je computer live zien, maar in een zweterig hol met een biertje in je hand, een moshende of headbangende menigte om je heen en piepende oren als je de zaal verlaat.

Party Hardy - Rene SG Live dient als leuk naslagwerk van een te gekke Rene SG show, maar voor de echte beleving is het toch aan te raden om deze band gewoon live te checken. Een live registratie op DVD kan daar bij lange na niet aan tippen.


Eerdere recensies van Rene SG:
- 14-01-2008: Rene SG 2;
- 29-06-2006: Rene SG.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Rene SG Label:Langweiligkeit Records
Damn Seagulls – Hunting Season

Damn Seagulls - Hunting SeasonHet lijkt de laatste jaren maar niet op te houden met de rockbands uit het...

VETO – Crushing Digits

VETO - Crushing Digits De hoes van het nieuwe album van VETO heeft wel iets weg van de hoes van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT