RECENSIE: Rene SG - Rene SG 2

Rene SG - Rene SG 2
recensie cijfer 2008-01-14 Wat is het toch heerlijk om te zien dat ze nog steeds bestaan, bands die gewoon lekker tegen de stroom in gaat en compleet zijn (of haar) eigen ding doet. Het Nederlandse Rene SG is zo'n band, die met een tweede 'full length' Rene SG 2 de denderende reis van hun debuut voortzetten.

Alhoewel, 'full length'? Het album telt welliswaar 15 tracks, maar deze worden er (net als op het debuut van Rene SG) in no-time tempo doorheen geragd, letterlijk en figuurlijk. Maar ondanks dat binnen 10 minuten alle 15 tracks voorbij gedenderd zijn klopt wel alles aan Rene SG 2 en staat het als een huis.

Daar waar de teksten op het debuut van Rene SG vooral bestonden uit de woorden 'Fuck' en 'Hell', hebben zij nu het woord 'Shit' toegevoegd aan hun vocabulaire op dit tweede album. Songtitels als 'Piece of Shit', 'Fuck Off', Fuck It', 'Hellride' en natuurlijk 'Fucking Shit', 'Fuck This Shit' en Fucked Up Shit' spreken boekdelen.

Wat dan nog overblijft is een potje oorverdovende (mits het volume uiteraard hard genoeg staat) speedrock nummers, die vaak niet langer duren dan 60 seconden. Geen oeverloos gezeik met intro's en eeuwigdurende solo's, nee gewoon 2 of 3 power chords en gaan met die banaan. Het hoeft allemaal niet moeilijk, en daarvan is Rene SG het levende bewijs. Rene SG moet het in de speedrock scene opnemen tegen de inmiddels Speedrock veteranen van Peter Pan Speedrock, maar het enige dat Peter Pan Speedrock op het moment nog kan met de komst van Rene SG, is stof happen.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Rene SG Label:Langweiligkeit Records
Gorillaz – D-Sides

Gorillaz - D-SidesDamon Albarn en zijn Gorillaz zijn erg goed in het uitmelken van hun...

Peter Kortleve - Harten van Helden

Peter Kortleve - Harten van Helden Het idee: Je trekt de stoute schoenen aan en je vraagt een aantal van je...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT