RECENSIE: Emotional Elvis - 16 Minutes of Hardcore Music

Emotional Elvis - 16 Minutes of Hardcore Music
recensie cijfer 2009-04-02 Bandnaam, albumtitel en appearance zeggen een hoop over een band en het daarbij horende geluid. Emotional Elvis maakt het je echter wel lastig. De naam, met een referentie naar een van de grootste muzikanten aller tijden, doet iets rock & roll achtigs vermoeden, maar ontkracht dit ook met het stukje ‘emotional’. Dan is er nog de albumtitel: 16 Minutes of Hardcore Music. Oh, hardcore music dus? Op de bandfoto daarentegen zien we weer foute opplaksnorren. Volgt u het nog?

Dan maar luisteren naar deze EP, die vijf tracks telt. De verwachtingen worden dan niet waar gemaakt. Emotional Elvis klinkt niet als rock & roll, maar ook zeker niet als hardcore. Het blijft ergens hangen tussen (lichte) electro en punkrock. Ook de albumtitel valt onder het thema ‘schijn bedriegt’. De EP duurt namelijk nog geen 13 minuten. Dus niet zoals de album titel doet vermoeden, 16 minuten.

Het meest catchy nummer van deze EP is zonder twijfel het nummer ‘Apples For Breakfast’, dat stiekem een beetje doet denken aan ‘Peaches’ van The Presidents of the United States of America. Zowel qua muziek als thema (en dan wel het thema: vruchten). Het gaat overigens gepaard met een diepgaande tekst: “Apples for breakfast and oranges for free. Banana for your sister and a melon for me”. Je moet er maar op komen.

i>16 Minutes of Hardcore Music is overigens geen slechte EP, in tegendeel. Ze hebben hun eigen geluid gecreëerd door constant gebruik te maken van een stemvervormer (oude radio stijl, soms gecombineerd met een extra electronische vervorming) en met lekker gitaar lijnen (ok, misschien komt hier dan een stukje van de rock ’n roll om de hoek kijken) weten ze genoeg pit neer te zetten. Ook over de geluidskwaliteit mag niet geklaagd worden.

Emotional Elvis zet met 16 Minutes of Hardcore Music een prima EP neer dat zeker smaakt naar meer.


Eerdere recensies van Emotional Elvis:
- 29-03-2007: Sounds Like Music;
- 03-02-2008: The Johnny Dusbaba EP.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Emotional Elvis Label:Haring Records
Hjaltalín - Sleepdrunk Seasons

Hjaltalín - Sleepdrunk SeasonsDe IJslandse muziekscene zit flink in de lift. Nu Sigur Rós zelfs een...

The Sheer - Here And Now And Long Before

The Sheer - Here and Now and Long Before Soms vraag je je af, waar het mis is gegaan met bepaalde bands. The Sheer...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT