RECENSIE: The Sheer - Here and Now and Long Before

The Sheer - Here And Now And Long Before
recensie cijfer 2009-04-13 Soms vraag je je af, waar het mis is gegaan met bepaalde bands. The Sheer was altijd een vrolijke en opgewekte pop(rock)band die menig popzaal uit hun hand liet eten. Er zijn maar weinig festivals in ons land die niet zijn aangedaan door dit Haarlemse gezelschap. Maar juist hetgeen dat The Sheer tot een fijne band maakte is niet meer te horen op de nieuwe plaat Here And Now And Long Before.

Here And Now And Long Before is namelijk een heel serieus album, of zo wil het klinken. Heel even moest ik even nakijken of ik wel echt met dezelfde The Sheer te maken heb, maar de stem van zanger/gitarist Bart van Liemt is duidelijk herkenbaar. Daarmee is alle herkenbaarheid van het nieuwe The Sheer album in vergelijking met de vorige twee wel opgenoemd.

Nou moet wel gezegd worden, dat Here And Now And Long Before geen slecht album is, alleen in de stijl die wij van The Sheer kennen valt dit nieuwe werk een beetje tegen. Het is mak en mist het tempo en de overtuiging die je eerder van The Sheer hoorde in nummers als ‘Right Now’ van het debuutalbum of menig andere song van deze band die te horen waren op het vorige album Feel The Need.

Tegen het einde van dit derde The Sheer album lijkt de band te ontwaken uit een diepe slaap, met de nummers ‘Cruisin’ My Mind’ (dat wel erg veel wegheeft van Taylor Dayne’s ‘Tell It To My Heart’) en ‘Tell Me’. Maar er wordt traditioneel in het geluid van de rest van het album afgesloten met een slow song.

Het is nu dan ook de vraag hoe het verder zal gaan met The Sheer, dat straks als vijftal verder gaat met ex-Krezip gitarist Jan-Peter Hoekstra. Is dit de nieuwe weg die The Sheer in gaat slaan? Of blijft dit bij een eenmalige knuffelrock expeditie? Tijd zal ons leren. Tot die tijd gaat dit album lekker terug de kast in en geven we Feel The Need maar de nodige luisterbeurten ter compensatie.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:The Sheer Label:Pias
Emotional Elvis - 16 Minutes of Hardcore Music

Emotional Elvis - 16 Minutes of Hardcore MusicBandnaam, albumtitel en appearance zeggen een hoop over een band en het...

Elysian Fields - The Afterlife

Elysian Fields - The Afterlife Fluitende vogels en de zon, die steeds vaker zijn oranje bol laat zien,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT