RECENSIE: Hollywood Undead - Swan Songs

Hollywood Undead – Swan Songs
recensie cijfer 2009-03-09 Het actief dragen van maskers in de mainsteam muziekwereld wordt op het moment eigenlijk alleen nog gedaan door de metal formatie Slipknot. Maar nu is er versterking en wel vanuit de gelederen van Hollywood Undead, een zestal rappers uit California.

Swan Song mag dan wel het debuut zijn van deze groep, de mix van rap, pop, rock, metal en hiphop die wij hierop terughoren heeft het wel al ver geschopt. Zo is er al een heuse hit afkomstig van dit album, dat onder andere terug te horen is in de games Madden NFL 09 en Rock Band 2 (* beschikbaar als downloadable content), namelijk het nummer ‘Undead’.

En met ‘Undead’ is tevens het beste nummer ook gespeeld van dit album. Ondanks dat de mix die Charlie Scene, Johnny 3 Tears, J-Dog, Da Kurlzz, Deuce AKA Tha Producer, Funny Man (om de mannen maar even individueel bij de naam te noemen) neerzetten tijdens het openingsnummer erg catchy is en absoluut een eigen gezicht voor deze groep neerzet, ontbreekt het Hollywood Undead er aan om deze toon vervolgens echt vast te kunnen houden. Het tweede nummer ‘Sell Your Soul’ is nog wel een fijne combinatie van de eerder genoemde genres, maar na het derde nummer ‘Everywhere I Go’ gaat het al snel veel meer de hiphop kant op en worden de rock en metal invloeden al snel aan de kant gezet. Opvallend aan dit laatste nummer is ook de gelijkenis met de meer commerciële Eminem hits. Zowel qua muziek als stem (!).

‘Black Dahlia’, ‘California’ en het Linkin Park achtige ‘Paradise Lost’ zijn de laatste drie nummers op dit album waar de mix van alternatief en hiphop nog samenvloeien, bij de rest ontbreekt deze mix echter en klinkt Hollywood Undead slechts als een hiphop / rap act, terwijl de band zich wel neerzet en presenteert als een rap-metal band.

Hollywood Undead heeft wel de potentie om groot te worden. Met Universal achter zich en een mix die al snel door bepaalde subculturen gerespecteerd wordt. De cocktail van alternatieve muziek en rap, die klinkt als een cocktail van Eminem, Linkin Park, Insane Clown Posse en af en toe een iets zwaardere gitaar uithaal. Een band met potentie, klaar in de startblokken maar Swan Songs overtuigt nog (net) niet.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Hollywood Undead Label:Universal
Common – Universal Mind Control

Common - Universal Mind Control Common gaat al een tijdje mee in het rap wereldje en staat bekend als een...

Reel Big Fish – Fame, Fortune and Fornication

Reel Big Fish - Fame, Fortune and Fornication Reel Big Fish heeft haar naam al ruimschoots gevestigd in de ska scène en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT