RECENSIE: Reel Big Fish - Fame, Fortune and Fornication

Reel Big Fish – Fame, Fortune and Fornication
recensie cijfer 2009-02-13 Reel Big Fish heeft haar naam al ruimschoots gevestigd in de ska scène en daarom zullen we hun het maar niet kwalijk nemen dat ze een cd gevuld met covers opgenomen hebben. Desondanks is Fame, Fortune And Fornication een heel leuke cd geworden.

Het openingsnummer ‘Nothin’ But A Good Time’ (origineel: Poison) klinkt op het eerste gezicht als een nogal standaard nummer. Maar als er tegen het einde enkele solo’s de revue passeren klinkt het al een stuk beter. En helaas is de gehele eerste helft van het album nogal standaard.

De cd komt pas goed op gang met ‘Brown Eyed Girl’, waarvan het origineel natuurlijk van Van Morrison is. Met een lekker relaxt ska melodietje en niet te veel stemmen tegelijk, zoals in de eerste nummers nog wel eens het geval was. Uiteraard werkt het aanstekelijke refreintje; “She la la la la la la la la” ook mee aan de vrolijkheid van het nummer. De rest van de nummers blijft deze feel good sfeer gewoon lekker houden. Of er nu de Eagles gecoverd worden op ‘The Long Run’ of reggae legende Desmond Dekker op ‘Keep A Cool Head’. Van elk nummer word je gewoon weer vrolijk en kan je niks anders doen dan verlangen naar de zomer.

Fame, Fortune And Fornication is een lekkere swingende plaat geworden, met over het algemeen feel good ska tracks. Helaas is er nergens een nummer te horen dat het niveau van het origineel overtreft en dat maakt dat je de laatste cd van Reel Big Fish weer net zo snel vergeet als dat je hem opzet. Humeurverbetering is in ieder geval wel gegarandeerd met Fame, Fortune And Fornication .


Eerdere recensies van Reel Big Fish:
- 03-08-2007: Monkeys for Nothin' and Chimps for Free.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Reel Big Fish Label:Rock Ridge Music
Hollywood Undead – Swan Songs

Hollywood Undead - Swan SongsHet actief dragen van maskers in de mainsteam muziekwereld wordt op het...

Ben Kweller – Changing Horses

Ben Kweller - Changing Horses Ben Kweller maakte tot op heden drie albums met middle-of-the-road...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT