RECENSIE: Saralee - Damnation to Salvation

Saralee – Damnation to Salvation
recensie cijfer 2009-01-29 Finland, een land dat ook wel 'het land van duizend meren' wordt genoemd. Dit door ontelbare meertjes door het hele land heen. Misschien komt het door de omgeving dat Finland zoveel goede metal/rock bands op de markt brengt, want Finland heeft er weer een bij: SaraLee. Deze band uit het centrale deel van Finland heeft reeds een cd op de markt gebracht Darkness Between, een split EP met twee collegabandjes en komt nu met zijn tweede volledige cd Damnation to Salvation.

Met de vorige volledige plaat bewees de formatie een grote groep mensen aan te spreken. Dit bevestigde de met metal doordrenkte Finse radio- zenders door met regelmaat hun nummers te draaien. Op het nieuwe album zetten ze de stijgende lijn door. Net als de album- cover, vlamt het geluid de pan uit en krijgen we de gothic- metal in het straatje van HIM, The Rasmus met een beetje Motley Crue in de mixer. Het geheel klinkt als een volwassen plaat, die boos, blij en zijn verdrietige kanten heeft. Neem bijvoorbeeld de nummers 'Sleeping in the Fire' of 'Rescue Me' waar de gevoelige kant van SaraLee getoont wordt. Dit komt voornamelijk door de stem van Joonas, hij weet elk nummer precies de goede draai mee te geven.

De band toont moeiteloos aan te kunnen sluiten bij bands als The 69 Eyes en HIM en de kans is dan ook groot dat de band in het voorprogramma zal verschijnen van dergelijke bands. Nederland is dan wel de koning(in) van de female fronted gothic- metal, dat Finland de onbetwiste koning van de mannelijke gothic- metal is, bewijst SaraLee maar weer eens!
Recensent:Willem Schutte Artiest:Saralee Label:Firebox
Goo Goo Muck – s/t

GooGoo Muck - GooGoo MuckAls recensent krijg je regelmatig epeetjes en demo’s opgestuurd. Deze zijn...

CLP - Supercontinental

CLP - Super Continental Shitkatapult kennen we vooral van T. Raumschmiere. Met zijn unieke mix van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT