RECENSIE: Lunatica - New Shores

Lunatica – New Shores
recensie cijfer 2009-02-23 Lunatica bestaat in 2009 elf jaar. In deze elf jaar heeft het uit Zwitserland afkomstige Lunatica een aardige naam opgebouwd. Drie albums, veel hitlijst noteringen, waaronder het laatste album in de Japanse lijst. We zijn bij het vierde album aangekomen New Shores. Vanwege een druk schema was het moeilijk om het album te schrijven. En als daarbij komt dat de gitarist de band verlaat, mag je spreken van een moeilijke situatie. Uiteindelijk heeft Marc Torretti, eerder al live- invaller, de rol van Gitarist op zich genomen.

De muziek die Lunatica maakt, voedt zich met veel verschillende muziekstijlen. Het zal heel snel naar een genre opgeschoven worden als Gothic- rock of metal. Maar hiermee doet men de band geen eer aan. Het album staat inderdaad vol met scheurende metalgitaren en verrassend veel gebruik van de dubble bass, waardoor vooral de eerste nummers van het album, neigen naar gothic- metal. Maar een band scoort natuurlijk geen plaats in de top 40 hierdoor, het moet catchy genoeg zijn. Door de beeldschone stem van de zangeres Andrea, krijgt de muziek een soort poppy draai. Deze stem komt vooral in de ballad nummers, 'Winds of Heaven' en 'How did it come to this' goed naar voren.

Waar luister je nu eigenlijk naar? Lunatica bewijst divers te kunnen opereren door Gothic- metalsongs met pit en poppy ballads die het goed doen in de hitlijsten. Dit zonder hun eigen gezicht te verliezen. Een prima cd van Lunatica!
Recensent:Willem Schutte Artiest:Lunatica Label:Napalm Records
Franz Ferdinand – Tonight: Franz Ferdinand

Franz Ferdinand - Tonight: Franz FerdinandToen Franz Ferdinand in 2004 debuteerde met een titelloos album, veranderde...

Crimfall – As The Path Unfolds

Crimfall - As the Path Unfolds Het is ongelooflijk hoeveel metalbands uit Finland komen. Crimfall is weer...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT