RECENSIE: Lamb Of God - Wrath

Lamb of God – Wrath
recensie cijfer 2009-03-04 Het is bij Lamb of God vanaf riff één duidelijk dat Metallica de grote inspiratiebron is. Nou is dat niet zo speciaal. Er zijn nogal wat metalbands die flink door Metallica beïnvloed zijn, maar het is Lamb of God gelukt om desondanks toch origineel te zijn. Ze doen dit vooral door een southern- rock achtige draai mee te geven aan het gitaarwerk. Dit is niet minder geworden met het nieuwe album Wrath.

Onterecht wordt de band vaak aangeduid als een opkomende band. Dit terwijl de eerste tekenen van leven al dateren uit 1990, toen de band nog Burn The Priest heette. Nu is het 2009 en is Lamb of God alweer toe aan haar zesde album.

In dit album krijgen we 45 minuten van dezelfde Lamb of God formule te horen - New wave of American metal van de bovenste plank. Het zijn topmuzikanten, dit is te horen door het goede drumwerk van het lid dat het langst in de band zit – Chris Adler. Zijn drummen is heel goed en krijgt in de scene veel respect. Maar wat de kroon van Lamb of God spant zijn de agressieve vocalen van Randy Blythe. Hij wordt per album beter lijkt het wel, dit komt in het nummer 'Set To Fail' goed naar voren.

Het album mag dan niet zo goed zijn als New American Gospel of Ashes of the Wake, een degelijk Lamb of God album is het zeker. Weg met die benaming als 'opkomend' of 'nieuwe band', deze band heeft zijn sporen verdiend! Met Metallica staat Lamb of God op het nieuwe rondreizende festival Sonisphere in Nijmegen, maar er staat ook een clubshow gepland. Hou de site in de gaten voor meer nieuws.
Recensent:Willem Schutte Artiest:Lamb Of God Label:Roadrunner Records
Therapy? – Crooked Timber

Therapy? - Crooked Timber Therapy? uit Noord-Ierland bestaat dit jaar twintig jaar. Het nieuwe album...

Kinkobra – 29 And Wasted To Tha Bone

Kinkobra - 29 And Wasted to tha Bone De mannen van Kinkobra weten hoe ze zich moeten presenteren. Dat is een van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT