RECENSIE: GooGoo Muck - GooGoo Muck

Goo Goo Muck – s/t
recensie cijfer 2009-02-06 Als recensent krijg je regelmatig epeetjes en demo’s opgestuurd. Deze zijn meestal uitgebracht in eigen beheer en enig begeleidende tekst ontbreekt vaak. Het leuke hiervan is dat het spannend blijft totdat je de plaat opzet. Het komt voor dat je vervolgens van ellende je cd speler uit het raam lazert. Het komt echter ook voor dat je positief wordt verrast. Dit laatste was het geval bij de EP van Goo Goo Muck. De band uit Limburg heeft hun naam afgeleid van het nummer van The Cramps, die tevens als voornaamste muzikale inspiratiebron hebben gefungeerd.

De self titled EP van Goo Goo Muck opent met de knaller ‘Take You Down Tonight’. Garage-rammel-punk-rock met een panisch klinkende zanger, dat wordt afgemaakt met een sfeervol orgelgeluid. De toon is gezet. ‘Soultrash Part 2’ is een instrumentale track, maar alleen de muziek zorgt al voor een onheilspellende sfeer.

Dan raast de band door in ‘Nymphomaniac’. Dit nummer heeft wat meer body en een catchy refrein. ‘Get Up On Your Feet’ is een wat tragere track en is vrij zware kost. Ook de specifieke manier waarop de zang is opgenomen begint dan wat te vervelen. Afsluiter ‘Back To The Grave’ is een erg duistere track. Het nummer heeft alles in zich om een naargeestige horror sfeer neer te zetten. Zowel de gitaarriffjes en solo’s als de angstaanjagende teksten van de zanger en het spooky orgeltje dragen hier aan bij.

Goo Goo Muck komt met niet alledaagse rauwe mix van verschillende stijlen rock, overgoten met een horror sausje. Het is vooral voor de liefhebbers rauwe chaotische rock en punk de moeite waard om dit plaatje van eigen bodem in huis te halen. Goo Goo Muck doet nog mee in de strijd om op Pinkpop te mogen openen. Misschien horen we in de toekomst dus nog veel meer van deze band.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:GooGoo Muck Label:Eigen Beheer
Kubus – Kubus Biets Instrumentals

Kubus - Biets Instrumentals Kubus is de laatste jaren een gevestigde naam geworden in de Nederlandse...

Saralee – Damnation to Salvation

Saralee - Damnation to Salvation Finland, een land dat ook wel 'het land van duizend meren' wordt genoemd. Dit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT