RECENSIE: Beautiful Leopard - Sometimes it doesn't work

Beautiful Leopard – Sometimes It Doesn’t Work
recensie cijfer 2008-11-28 Ruim drie jaar geleden kwam het debuutalbum van Beautiful Leopard uit. Het kreeg lovende recensies in eigen land en ook buiten de landsgrenzen van Zwitserland, hun thuisland, werd de muziek opgemerkt. Niet op grote schaal maar genoeg om toch wat media aandacht te krijgen. Opvolger Sometimes It Doesn’t Work heeft even op zich laten wachten maar is eindelijk te krijgen. De volgende stap naar internationale erkenning.

Twaalf nummers telt het nieuwe album van Beautiful Leopard en zodra het schijfje begint te spelen wordt duidelijk in welke stemming de band je wil brengen. Sometimes It Doesn’t Work klinkt melancholisch. Een echte najaarsplaat waarbij je wordt meegezogen in de treurige sfeer van de muziek. Dus vergeet alle leuke dingen die je de komende tijd hebt gepland want daar is deze muziek niet voor bedoeld. Is het dan echt zo erg? Erg is misschien niet het goede woord maar vrolijk klinkt Beautiful Leopard zeker niet.

‘Long Cold Winter’ is een prima voorbeeld van de melancholische stemming van het album. Een sfeervol nummer, beetje depri maar toch heel toegankelijk. Zoals overigens de meeste nummers van de band zijn. Zo ook het bijna instrumentale ‘Round The World’ en zelfs de geheel instrumentale nummers vervelen niet snel. Het dromerige instrumentale ‘Gibraltar’ is een heel sterk nummer. Een hoogtepuntje op het album.

Het nadeel van dit album is echter dat het weinig potentiële hits bevat. Het is toegankelijk, ligt goed in het gehoor en zit prima in elkaar maar de nummers missen een catchy refreintje of een goede ‘hook’ waardoor ze blijven hangen. Desalniettemin is het een heel aardig tweede album.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Beautiful Leopard Label:Saiko Records
Milosh – iii

Milosh - iii iii is alweer de derde plaat van de Canadese producer Milosh . Hoewel...

Binario - Binario

Binario - Binario Brazilië, het land van Soulfly, ritmemuziek, carnaval, dansen, 200 miljoen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT