RECENSIE: Milosh - iii

Milosh – iii
recensie cijfer 2008-12-07 iii is alweer de derde plaat van de Canadese producer Milosh . Hoewel hij zelf beweert op jonge leeftijd te zijn geïnspireerd door Neil Young, hoor je deze invloeden zeker niet terug in zijn muziek. Zijn muziek neigt veel meer naar de elektrovolk kant. Wel bijzonder is de zo nu en dan terugkerende cello, die Milosh al sinds zijn derde bespeelt.

Het eerste nummer ‘Awful game’ begint met een melodietje dat me sterk doet denken aan het startmenu muziekje van de Sims. Pas als de er gezang aan te pas komt merk je dat deze muziek een heel ander soort elektro is dan waar ik doorgaans mee in aanraking kom. In plaats van luid door je speakers te knallen, is dit muziek die je rustig op de achtergrond aan moet hebben.

Eigenlijk blijft de rest van deze cd op hetzelfde niveau, wat het lastig maakt om nou te zeggen welke nummers nou de beter van het album zijn. Het is in ieder geval duidelijk dat deze cd als geheel leuk doorspeelt maar weinig indruk achterlaat. Zo merkte ik het niet eens dat de cd was opgehouden, omdat de muziek al zo erg in de achtergrond was opgegaan, en het is de vraag of dat nou de bedoeling is als je een goede plaat wil maken.

Het enige storende element, die terugkeert in het grootste gros van de nummers, een heel apart soort scratch techniek. Deze manier van scratchen, als het trouwens wel gescratcht is, geeft je telkens het idee dat de plaat hem flipt. En dat niet op een aangename manier zoals dat bij het hardere elektro werk vaak het geval is.
Het album iii van Milosh zou zeer geschikt zijn als achtergrondmuziek van allerhande game menu’s, maar is te eentonig en oppervlakkig om als een musthave voor de elektro fans te beshouwen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Milosh Label:!K7 Records
Hank Williams  - The Unreleased Recordings

Hank Williams - The Unreleased Recordings Hank Williams wordt geboren op 17 september 1923. Op zijn veertiende richt...

Beautiful Leopard – Sometimes It Doesn’t Work

Beautiful Leopard - Sometimes it doesn't work Ruim drie jaar geleden kwam het debuutalbum van Beautiful Leopard uit. Het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT