RECENSIE: Various - Como Now, The Voices of Panolo Co.

Various artists – Como Now
recensie cijfer 2008-11-17 In juli 2006 verscheen er in Como, een klein plaatsje in de Verenigde Staten, een advertentie in de plaatselijke krant waarin gospel zangers verzocht werd om op de 22e te verschijnen in de kerk. Van de nummers die daar werden gezongen is nu een verzamel-cd verschenen, Como Now. Ruim een uur lang horen we op de cd gospel, zonder muziekinstrumenten of versterking. Stuk voor stuk zijn het nummers die recht uit het hart komen, en die voor je gevoel rechtstreeks uit de ruimen van de slavenschepen zouden kunnen komen. Nummers als ‘Help me to carry on’ van Brother and sister Walker weten je zelfs koude rillingen te bezorgen tijdens het luisteren.

Ook verderop is er nog een prachtig, iets meer swingend, nummer. Het gaat hier om ‘Move upstairs’ van Della Daniels en Ester Mae Smith. Doordat bij de solo van de een de ander een melodietje zingt krijgt je het idee dat hier wel enige muzikale ondersteuning aanwezig is. Maar toch is een hele cd zonder verdere muzikale ondersteuning iets te veel van het goede. Je hebt tijdens het luisteren van de cd de hele tijd de illusie naar een intro te luisteren om daarna los te barsten in een swingend gospel nummer. Terwijl het gedeelte dat het wachten waard maakt nooit start. Dit maakt dat de cd na een stuk of drie nummers begint te vervelen, ook mede doordat onderscheid tussen de nummers erg lastig is.

Wat het bezitten van de plaat wel zeker waard maakt, zijn de prachtige foto’s in het bijpassende boekje. De foto’s van de zangers die de revue passeren, lijken stuk voor stuk uit films gehaald te zijn. Met het prototype voorganger van de kerk en reusachtige big momma’s.

Het bezitten van deze plaat is alleen echt de moeite waard voor mensen die uit geloofsovertuiging zich helemaal kunnen vinden in de teksten van de nummers, verder moet je wel echt hardcore gospel fan zijn om het uur uit te kunnen horen zonder van activiteit over te stappen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Various Label:Daptone Records
Binario - Binario

Binario - BinarioBrazilië, het land van Soulfly, ritmemuziek, carnaval, dansen, 200 miljoen...

Menahan Street Band – Make the road by walking

Menahan Street Band - Make the Road by Walking Make the Road by Walking is de eerste cd van de Menahan Street Band ....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT