RECENSIE: The Sugarman Three - What The World Needs Now

Cover The Sugarman Three - What The World Needs Now
recensie cijfer 2012-07-03 Dankzij het Daptone label hebben we de afgelopen jaren een aantal ijzersterke soul acts mogen verwelkomen. Het label ontdekte Lee Fields, Charles Bradley en Sharon Jones. Alle drie artiesten die op late leeftijd nog doorbreken. Dankzij deze vlaggenschepen heeft het label ook meer financiële ruimte om andere projecten op plaat te zetten. The Sugarman Three is daar een voorbeeld van. Het gezelschap bestaat officieel uit drie mannen. Gezamenlijk spelen ze de saxofoon, het Hammondorgel en de drums. Naast veel studiowerk voor artiesten als Amy Winehouse, Lily Allen en Al Green duiken ze weer eens de studio in om een plaat op te nemen.

What The World Needs Now is het tweede album dat wordt uitgebracht op het Daptone label. Wederom weten Neal Sugarman, Adam Scone en Rudy Albin het R&B gevoel van voorbije jaren ijzersterk te benaderen. Mede door het zeer aanwezige Hammondorgel doet de gehele plaat aan als een herontdekt project van Booker T & The MG’s. Lome ritmes worden opgestart en daaroverheen soleren het orgel en de saxofoon. Dit levert ontzettend aardige nummers op. ‘Wishes Boogaloo’ opent geinig met heksengelach. Vervolgens ontpopt zich een fantastisch ritme in de stijl van James Brown. ‘Love Went Away’ wordt tegen het einde van de plaat veel meer gedragen door een gitaarriedel. Hier neigt het nummer meer naar de blues.

Je hoort dat What The World Needs Now is gemaakt door vakmuzikanten die plezier hebben in hun werk. De soulritmes schuiven heerlijk in elkaar over. Alle leden krijgen de ruimte om te soleren en benutten dit ook veelvuldig. Aangezien retro weer helemaal hip is zou deze band ook zeker aansluiting kunnen vinden bij het grote publiek. Aan de andere kant is een complete cd gevuld met dit type instrumentale riedeltjes wel wat veel van het goede. Helemaal als het geluid vrij weinig afwijkt van dat van Booker T & The MG’s. Daarmee verliest The Sugarman Three de relevantie die er wel rond Lee Fields, Sharon Jones en Charles Bradley bestond.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:The Sugarman Three Label:Daptone Records
Cover Kamryn Belle - Sway

Kamryn Belle - Sway Kamryn Belle heeft er zin in. Dat is meteen duidelijk zodra je haar...

Cover Pieter Nooten - Surround Us

Pieter Nooten - Surround Us ”Pieter is more influenced by the depth and beauty of the simplest Bach...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT