RECENSIE: Frost - Experiments in Mass Appeal

Frost – Experiments in mass Appeal
recensie cijfer 2008-12-08 Het begon voor Frost allemaal in 2004 toen hitjes-producent Jem Godfrey, bekend van onder anderen Atomic Kitten, de mainstream verliet voor deze progressieve- rock band. Hij scharrelde een paar bandleden bij elkaar en twee jaar later is brachten ze de eerste full-length Milliontown uit. Deze full-length werd echter niet zo goed ontvangen als ze wilden. Het bleek muzikaal goed in elkaar te zitten en viel op door zijn veelzijdigheid, maar de grote punt van kritiek was de stem.

Jem Godfrey blijkt geluisterd te hebben naar deze kritiek, want op deze nieuwe plaat Experiments In Mass Appeal zingt er namelijk een nieuwe zanger, Declan Burke, mee. Wacht eens even - Experimenten in Mass Appeal, vroegere producent van Atomic Kitten, ingaan op kritieken... Zit hier ergens een adertje onder het gras? Is dit wel een gepassioneerde band, die muziek brengt vanuit het diepst vanuit hun hart? Schijn bedriegt inderdaad – Declan heeft een goede stem en de band heeft, ondanks dat ze aangeven dat elk nummer van een andere band zou kunnen komen, een eigen smoel.

Zo doet de titel track denken aan gothic- rock in de harde stukken, maar laat een groot contrast zien in de rustige stukken wanneer er bijna Sigur Rós-achtig gezongen wordt. Het valt op dat er veel minder cliché gitaarsriedels en solo's in de muziek zit. Dat komt omdat de band heeft gefocust op het samenvoegen van instrumenten en het innoveren binnen de 'rockwereld'. De band heeft zelfs een rustpauze ingelast op het album in de vorm van het nummer 'Saline', waarin Declan weer eens bewijst de beschikking te hebben over een sublieme stem.

Voor Jem Godfrey is het een droom om in een adem genoemd te worden met bands als Man On Fire, Lazulli en Tinyfish. Als hij zo door gaat, hoeft hij over dit gegeven niet lang meer te dromen.
Recensent:Willem Schutte Artiest:Frost Label:Inside Out
Puppetmastaz – the Takeover

Puppetmastaz - The TakeoverEr is weer een tegenhanger van de huidige generatie opscheppende hiphoppers....

Simply Red – 25 - The Greatest Hits

Simply Red - The Greatest Hits De periode voor de feestdagen wordt gekenmerkt door het Greatest Hits...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT