RECENSIE: Daniel Powter - Under the Radar

Daniel Powter – Under The Radar
recensie cijfer 2008-11-04 Zijn vorige album heeft hem de status van wereldster opgeleverd. Hits als ‘Bad Day’ en ‘Jimmy Gets High’ hebben ervoor gezorgd dat Daniel Powter in 2005 zelfs een Grammy Award op zijn schoorsteenmantel kon zetten. En dan? Dan wordt het tijd voor een opvolger. Iets dat minstens zo goed is. Under The Radar moet aan deze hooggespannen verwachtingen gaan voldoen.

Voor zijn nieuwe album heeft hij niemand minder dan Linda Perry achter de knoppen gezet. Deze ex-4 Non Blondes zangeres is al vele jaren actief als producer en liedjesschrijver van en voor top artiesten. En het is ze gelukt om een prima popalbum af te leveren, waarop de singer/songwriter Powter zich van zijn beste kant laat horen. Geen nieuw geluid maar wel verder ontwikkeld. Een opgewaardeerde versie van zijn vorige album zeg maar. Niet dat dit album veel beter is maar de muziek is meer uitgewerkt. De nummers kenmerken zich door het gebruik van een groot aantal strijkers. De basis blijft het pianoliedje maar het wordt uitgebouwd tot een volledige popsong. Pakkende melodieën en een meeslepende stem zorgen ervoor dat de nummers van Powter goed in het gehoor liggen. En snel blijven hangen.

Hoewel sommige pianopartijen (‘Next Plane Home’) wel wat weg hebben van bekende liedjes uit het verleden is het gelukt om dit album te vullen met elf prima liedjes. ‘Best Of Me’, ‘Not Coming Back’, ‘Negative Fashion’ en ‘Whole World Around’ hebben het in zich om weer grote hits te worden. En uiteraard zingt Perry op dit album ook een deuntje mee. Ditmaal als achtergrondzangeres.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Daniel Powter Label:Warner
Mike TV - s/t

Mike TV - Mike TVIn 2000 werd in de UK de band Pickled Dick opgericht. Zij speelden zo’n 600...

William Wixley – Signing in

Wixley - Signing in William Wixley maakt muziek die ze zelf omschrijven als een mix tussen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT