RECENSIE: Wixley - Signing in

William Wixley – Signing in
recensie cijfer 2008-10-30 William Wixley maakt muziek die ze zelf omschrijven als een mix tussen rock, reggae en pop met uitstapjes naar soul. Eerste reactie is dan dat met zoveel verschillende muziekstijlen op hun acht nummers durende EP Signing in, het album wel als een rommeltje moet overkomen. Maar dat valt op wonderbaarlijke wijze mee.

De EP bevat een nieuwe single, twee oude singles en vijf live nummers, waarvan enkele nog niet uitgebracht zijn. En de nieuwe single ‘Important’ is best een aardige track. Waar hij opent met nogal ruw gitaargeweld klinkt het nummer snel lekker met een reggae basis ritme die zo nu en dan afgewisseld wordt door wat echte rock. De twee andere, oudere singles zijn verder van die standaard pop/rock liedjes zodat ze weinig toevoegen aan de EP. Pas als we zijn aangekomen bij de live tracks wordt de EP weer aangenaam om naar te luisteren. Waar we tot dan toe vooral keurig gearrangeerde nummertjes hadden, kunnen we nu de echte muzikale kwaliteiten van William Wixley horen. Hier hoor je ook duidelijk dat de band de mix tussen de verschillende muziekstijlen goed in de vingers heeft zitten. Hoewel ik de muziek zelf meer zou omschrijven als pop/rock liedjes met uitstapjes naar reggae en soul, aangezien de reggae in geen enkel nummer overheersend is.

De afsluiter van de cd, ‘I got rocked (Live demo)‘, is dan eindelijk het nummer waar je de hele cd op wacht. Deze heerlijke reggaetune doet je echt weer verlangen naar de zomer. En waar op de rest van de cd het rockgebeuren mij als storend overkomt weet het op ‘I got rocked’ juist het nummer zijn eigen identiteit mee te geven.

Voor de mensen die dan even de moeite nemen om na afloop van dit nummer door te luisteren, is er als verrassing nog een lekker nummer. Hoewel de band dit Elvis Presley-achtige liedje niet heel serieus bedoelt, klinkt het echt goed en verrassend in vergelijking tot de rest van de EP. Het mini-album Signing in van William Wixley is voor de echte reggaefan zeker niet een musthave ding. Maar de gemiddelde 3FM pop/rock liefhebber zal zich zeker kunnen vinden in deze vernieuwende hoek in de rockwereld.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Wixley Label:Eigen Beheer
Daniel Powter – Under The Radar

Daniel Powter - Under the RadarZijn vorige album heeft hem de status van wereldster opgeleverd. Hits als...

It Bites – The tall Ships

It Bites - The Tall Ships De laatste jaren lijkt het af en toe wel of er meer bands weer bij elkaar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT