RECENSIE: I set my Friends on Fire - You can't spell slaughter without laughter

I Set My Friends On Fire - You Can’t Spell Slaughter Without Laughter
recensie cijfer 2008-10-07 Het begon allemaal anderhalf jaar geleden, het was een mooie grap. Twee jongens uit Miami, Florida verveelden zich op school. Nabil Moo en Matt Mihana speelden beiden in enkele bandjes maar kwamen elkaar al snel tegen op highschool. Na een paar avonden samen een biertje te hebben gepakt maakte ze een rock/ screamo versie van ‘Crank Dat’, origineel van de Soulja Boy’s. Dit nummer kreeg de werktitel ‘Crank Dat Cavalry Boy’ mee en werd geuploaded op de MySpace van I Set My Friends On Fire. Deze pagina werd vervolgens verwijderd door de gigantische explosie van bezoekers die dit nummer wilde beluisteren. MySpace dacht dat er een soort van software achter zat. Gelukkig voor Nabil en Matt waren het toch echt de vele liefhebbers van hun muziek die de MySpace pagina bezochten.

Er werden nog wat nummers opgenomen zoals ‘ASL’, ‘HxC 2- Step’ en ‘Beauty Is In The Eyes Of The Beerholder’. Eindelijk, na ruim één jaar, zijn deze nummers dan ook vast te houden. De MySpace pagina telt ondertussen al miljoenen plays en naar verwachting gaat dit album ook goed lopen. De geweldige mix van rock / screamo / electro / mathcore en grappige intermezzo’s zijn het pure geluid van I Set My Friends On Fire. Het label Epitaph brengt samen met I Am Ghost (lees hier een recensie) twee veelbelovende bands op de markt. You Can’t Spell Slaughter Without Laughter is een plaat voor de gemiddelde MySpace bezoeker.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:I set my Friends on Fire Label:Epitaph
David Gilmour – Live In Gdansk

David Gilmour - Live in GdanskDe fans van Pink Floyd hebben de laatste jaren niet te klagen gehad over...

The All New Adventures Of Us – Best Loved Goodninght Tales

The All Adventures of Us - Best Loved Goodnight Tales Dat poëzie en popmuziek moeiteloos kunnen samengaan bewees Bob Dylan al in de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT