RECENSIE: Danny Teneglia - Futurism

Futurism – Danny Tenaglia
recensie cijfer 2008-08-29 Renaissance, een van origine Engelse discotheek, begon in 1992 met het organiseren van exclusieve Renaissance feesten. Van heinde en verre stroomden mensen de club binnen om te genieten van een feest wat meer dan alleen dansen was. In 1994 was Renaissance de eerste met nog iets nieuws, namelijk het uitbrengen van een dj mix cd. Vooral die cd heeft Renaissance internationaal op de kaart gezet. Toen de populariteit alleen maar toenam besloot de organisatie een club te openen op Ibiza, want als het daar lukt, lukt het immers overal. Vanaf 2000 lanceerde de organisatie Renaissance Live, een evenement in de zomer waar elke week een grote artiest optreedt. Op dit feest hebben namen als Moby, Moloko en All Saints gestaan.

Nog steeds is Renaissance populair genoeg om feesten te organiseren, zo kon het publiek laatst genieten van twee Renaissance dj’s in Panama te Amsterdam. Eén van de dj’s die bij Renaissance betrokken is, is Danny Tenaglia. Natuurlijk kennen we Danny Tenaglia als house producent, maar als dj misstaat hij ook niet. Voor het eerst sinds 2002 brengt hij weer een compilatie-album uit, en nog een dubbel-cd ook. Elk van de twee cd’s van Futurism is gevuld met veertien nummers van artiesten als Shinedoe, Yello en Ultra Nate.

Tijdens het luisteren valt er één ding op die het falen van deze cd een flinke duw in de rug geeft. Dit is typisch van die dance is waarbij je gerust thee kan zetten, opdrinken, terugkomen en dan niks gemist hebben. De basis van de muziek is prima, alleen ontbreekt het Danny aan lef om iets nieuws te proberen. Misschien dat we in 2014 wél een gevarieerde cd kunnen luisteren die er uitspringt.
Recensent:Kees de Jong Artiest:Danny Teneglia Label:Renaissance
Kagrra – Core

Kagrra, - CoreWie een band als Plastic Tree al ontoegankelijk vond , krijg het helemaal...

Pete Greenwood – Sirens

Pete Greenwood - Sirens De zielen van Gram Parsons en Nick Drake waren opzichtig rond op Sirens ,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT