RECENSIE: Sister Flo - The Healer

Sister Flo – The Healer
recensie cijfer 2008-09-07 Voor de verandering eens geen snoeiharde metal uit Scandinavië maar fijn uitgebalanceerde gitaarliedjes. Het zuiden van Finland is de uitvalsbasis van Sister Flo. Vanuit daar proberen ze de rest van Europa ook kennis te laten maken met hun muziek. Het wapentuig is hun derde album The Healer, dat eerder dit jaar in hun thuisland verscheen en nu bij ons verkrijgbaar is.

Sister Flo is sinds 1999 actief. Het eerste album dat de band uitbracht op hun eigen label kreeg goede kritieken. Ook over de daarna verschenen albums en EP’s werden lovende woorden geschreven. En het lijkt dat de band de goede lijn heeft doorgetrokken. The Healer is wederom een prettig album met daarop elf mooie, en veelal intieme, popliedjes. Dit vijftal maakt liedjes waarin de liefde voor bands als The Beach Boys en The Velvet Underground terug te horen is. Mooie liedjes met een kop en een staart met verwijzingen naar de jaren zestig. Een voorbeeld daarvan is het aangename orgel geluid dat in onder meer ‘Disconnect Yourself’ te horen is.

Maar het is niet allemaal nostalgie dat te horen is op dit album. Het nummer ‘The Witch’ zou zomaar door Eels gezongen kunnen worden. En zo speelt de groep nog met een aantal muzikale kenmerken die typerend zijn voor bands die van invloed zijn geweest op deze groep. Toppers van het album zijn ‘C’mon And Die With Me’ en titeltrack ‘The Healer’ waar de mooie breekbare stem van Samae goed tot zijn recht komt.

The Healer is een fijne plaat om te horen. Het zal nog niet de grote internationale doorbraak van de groep betekenen want, en dat is gelijk het minpuntje van dit album, er staat geen hit op. Maar lukt het ze om deze wel een keer te schrijven dan staat niets ze in de weg om internationaal voet aan de grond te krijgen.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Sister Flo Label:Fullstream Records
Unbunny – Snow Tires2

Unbunny - Snow TiresHoe is het in godshemelsnaam mogelijk dat ik nog nooit van Unbunny gehoord...

End Of Green – The Sick’s Sense

End Of Green - The Sick's Sense Duitsland is bij uitstek het land waar vele gothic bands hun oorsprong...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT