RECENSIE: CSS (Cansei de ser Sexy) - Donkey

CSS - Donkey
recensie cijfer 2008-08-12 Ondanks het gebrek aan muzikale ervaring besloten vijf vrienden uit São Paulo in 2003 een band op te richten. Zonder een duidelijk plan van aanpak werd er maar wat gedaan tot het aardig in de oren klonk. De naam Cansei de Ser Sexy, ook wel afgekort tot CSS, heeft zich ontleend aan een uitspraak van diva Beyoncé, die eens zei moe te worden van het altijd maar sexy te zijn. Net als Cansei de Ser Sexy, is ook de nieuwe cd in Brazilië opgenomen. Hamvraag is natuurlijk of de opvolger van het zinderende debuut ook zo blijft hangen.

Net als de eerste cd telt ook Donkey elf nummers. Het boekje is gevuld met songteksten en van- en door de band genomen foto’s. Zangeres Lovefoxxx heeft bijna alle teksten geschreven en ex-lover Adriano Cintra de muziek. Konden we op de vorige cd nog nummers als ‘Let’s Make Love And Listen To Death From Above’ en ‘Art Bitch’ vinden, op het nieuwe album doet CSS het met beschaafdere titels als ‘Give Up’ en ‘Move’. Al snel tijdens het luisteren is merkbaar dat de band schijnbaar minder inspiratie heeft gehad om weer een originele plaat neer te zetten. Met nummers als ‘Jager Yoga’, ‘Left Behind’ en ‘I Fly’ is het herkenbare geluid van de band nog wel te horen maar meer dan dit maakt de muziek niet los. De eerste single van het nieuwe album is ‘Rat Is Dead (Rage)’, wat meer op indiepop lijkt dan het bekende electro-indie geluid dat we van de band kennen.

Door hier en daar wat meer instrumenten toe te voegen heeft CSS nog geprobeerd om enigszins wat nieuws te proberen maar slaat hiermee de plank redelijk mis. Had het vorige album nog uitschieters als ‘Alala’ en het welbekende ‘Music Is My Hot Hot Sex’, bij Donkey komt alleen de eerste track, ‘Jager Yoga’ hierbij in de buurt. De band heeft duidelijk de gok genomen dat meer van hetzelfde een veilige keuze zou zijn, maar komt bedrogen uit. Zoals de vorige cd een piek was is de nieuwe plaat een dal.
Recensent:Kees de Jong Artiest:CSS (Cansei de ser Sexy) Label:Subpop
The Hold Steady – Stay Positive

The Hold Steady - Stay Positive The Hold Steady is zo Amerikaans als maar zijn kan. Hun geluid zit...

Albert Hammond Jr. – Cómo Te Llama

Albert Hammond Jr - ¿Cómo Te Llama? Fans van The Strokes moeten het al een aantal jaren zonder volwaardig album...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT