RECENSIE: Greg Howe - Sound Proof

Greg Howe – Sound Proof
recensie cijfer 2008-07-16 Bij het horen van de naam Greg Howe gaat bij veel mensen niet direct een belletje rinkelen. Dit is ook niet verwonderlijk en daar hoef je je zeker niet voor te schamen. Howe is voornamelijk bekend binnen de wereld van gitaristen. En dan vooral bij de liefhebbers van snelle en melodische gitaarriffs. Dat is immers zijn handelsmerk. Maar op zijn nieuwe, inmiddels alweer tiende soloalbum, laat hij horen dan ie meer kan dan alleen maar razendsnel noten spelen. Maak kennis met Sound Proof. Zijn nieuwe geesteskind.

Hoewel hij een onbekende is voor veel mensen heeft hij zijn sporen al ruimschoots verdiend. Zo speelde hij onder meer mee tijdens live optredens van Justin Timberlake, Michael Jackson en Enrique Iglesias. Geen kleine jongens dus. Nu doet hij het met andere muzikanten. John Reshard speelt bas, Gianluca Palmeiri drums en David Cook op keyboards. En eerlijk is eerlijk, zij kunnen er ook wat van

Typerend voor de muziekstijl van Howe zijn de verschillende invloeden die hoorbaar zijn. Rock, blues latin en jazz zijn veel voorkomende elementen in zijn muziek. In ‘Reunion’ horen we duidelijk Latin invloeden. En sluit ‘Walkie Talkie’ af met een paar herkenbare jazz noten. ‘Side Note’ zit weer vol meer verwijzingen naar de klassieke rock bands uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Aangenaam veelzijdig dus.

Op Sound Proof laat Greg Howe horen dat hij een ware virtuoos is. Hiermee bevestigd hij nogmaals dat hij tot de absolute top behoort. Er zal geen heel breed publiek voor zijn muziek zijn maar de echte liefhebbers weten hem wel te vinden. En voor alle beginnende gitaristen die thuis de intro van ‘Stairway To Heaven’ aan het oefenen zijn; laat dit je niet afschrikken, zo is hij ook begonnen.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Greg Howe Label:Mascot Records
Kathryn Williams/Neil MacColl – Two

Kathryn Williams / Neil MacColl - Two Neil MacColl was lange tijd vooral op de achtergrond actief en werkte samen...

Kypck – Cherno

Kypck - Cherno Hoe kom je op het idee om als Finse band een Russische naam aan te nemen en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT