RECENSIE: Tino - Mind Playing Scetches

Tino- Mind playing sketches
recensie cijfer 2008-06-28 De Haagse Tino kun je op zijn zachtst gezegd eigenzinnig noemen. In 2004 kondigde hij aan te stoppen met zijn muzikale activiteiten, om vorig jaar ineens tóch weer op de proppen te komen met een album. Dat album, The question remains, was behoorlijk topzwaar, en reflecteerde een zware periode die de zanger had doorgemaakt. De niet bepaald toonvaste stem van Tino hielp ook al niet om het geheel wat meer kleur te geven. Hóe anders is dan ineens zijn nieuwste muzikale avontuur Mind playing sketches.

Mind playing sketches is allereerst letterlijk en figuurlijk een mini-album: het bevat slechts één track van 20 minuten, en is uitgebracht op een mini CD-tje van 8,5 cm doorsnee. De track bestaat uit meerdere liedjes en geluidsfragmenten, die bij elkaar één trip moeten vormen. Na een intro waarin de spanning knap wordt opgebouwd wordt je als luisteraar allerlei kanten opgeslingerd. Van aanstekelijke gitaarpop tot psychedelische stukken, Tino draait er zijn hand niet voor om. Wat vooral opvalt aan deze stukken: Tino heeft het dit keer instrumentaal gehouden. En omdat hij de muziek laat spreken, lijkt het of hij daar dit keer net even wat meer tijd in heeft gestoken. Want Mind playing sketches is op momenten inventief ingekleurd met violen, toetsen en aanstekelijke drumpartijen. De enorme variatie aan ideeën die Tino de luisteraar hier voorschotelt zorgen ervoor dat het geheel van begin tot eind blijft boeien. Als er tegen het einde ineens een wekker klinkt merk je pas dat het Tino gelukt om je deel te laten zijn van zijn trip. En dat je daarbij zijn kenmerkende stem dit keer moet missen, ach, dat neem je voor deze keer graag op de koop toe. Een verrassend en geslaagd schijfje dus van deze eigenzinnige artiest.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Tino Label:Langweiligkeit Records
The Exploding Shetland Ponies - The Exploding Shetland Ponies

The Exploding Shetland Ponies - The Exploding Shetland PoniesDe Bredase band The Exploding Shetland Ponies maakt een stuk serieuzere...

Zita Swoon – Big Blueville

Zita Swoon - Big Blueville We kunnen ons bijna geen muzikaal landschap meer voorstellen zonder Zita...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT