RECENSIE: 3 Speed Automatic - Villa Rocka

3 Speed Automatic – 3 Speed Automatic
recensie cijfer 2008-07-20 Opgenomen in een oude villa te Rotterdam heeft deze cd/dvd combinatie de voor de hand liggende titel Villa Rocka meegekregen. Op de cd vinden we geen nieuwe nummers maar enkel nummers die al eerder in 2003 op vinyl verschenen. Een aparte keuze om een cd uit te brengen waarvan de fans alle nummers al in bezit hebben. De dvd is dan het extraatje voor de fans, zo schijnt. Een diashowtje, enkele nummers- die overigens ook al op de cd en vinyl staan maar nu ook nog op deze dvd in Dolby 5.1 Surround Stereo en een mooie live video.

Of 3Speed Automatic er goed aan heeft gedaan om deze combinatie uit te brengen is maar de vraag. Niks nieuws en zo spetterend spectaculair is de muziek nu ook weer niet. De mix van heavy- metal, rock, psychobilly en rockabilly is goed uitgevoerd maar in Nederland hebben we hier al zat van. Ons eigen Peter Pan Speedrock zal nog wel ooit van haar troon worden gestoten door de mannen van The Goods uit Eindhoven, niet door 3Speed Automatic uit Rotterdam.

Meestal worden goede ideeën niet goed uitgevoerd. Nu zijn slechtere ideeën goed uitgevoerd, de kwaliteit van de dvd is hoogstaand, de verpakking ziet er strak uit en de cd is lekker afgewerkt. Jammer genoeg overbodig, nieuw materiaal had beter gestaan op de cd, laten we dan maar hopen dat er door de ‘heruitgave’ meer fans bij komen voor 3Speed Automatic.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:3 Speed Automatic Label:Freebird Records
Late Night Venture - Late Night Venutre

Late Night Venture - Late Night VentureKopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. De band Late Night Venture...

Keep Of Kalessin – Kolossus

Keep of Kalessin - Kolossus Keep of Kalessin uit Noorwegen is op de platgetreden paden van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT