RECENSIE: Toner Low - II

Toner Low – II
recensie cijfer 2009-05-01 Al tien jaar timmeren de heren en dame van Toner Low aan de weg. De band staat garant voor een stevige portie psychedelic drone, met een doomy edge. Wikipedia leert ons dat dit “een extreme metalstijl is, die zeer traag en zwaar klinkt, met de bedoeling om een donkere, melancholische sfeer van wanhoop en leegte te creëren.” Toner Low presenteert nu hun tweede plaat, die geheel in de minimalistische stijl de titel II heeft meegekregen.
Op de plaat staan vier tracks, die samen een uur muziek beslaan. Een aardig gemiddelde zou je zeggen.

De eerste drie minuten van het eerste nummer zijn slechts vage geluiden en wat gitaargeruis. Dan beukt er een erg lekkere riff in, die de basis vormt voor de eerst volgende tien minuten van de plaat. Er worden wat geluidseffecten toegevoegd, er zoemt een bas en af en toe zit er een klein beetje tempowisseling in. Het geheel is zwaar, lomp en traag. Minimalistisch? Zeker, maar eigenlijk domweg erg beperkt. De ‘psychedelische’ zang heeft ook een minimale toegevoegde waarde.

Eigenlijk klinkt de hele plaat zo. Een uur lang zware, trage, doomy riffs en drone. Het zit allemaal prima in elkaar en het klinkt goed. Deze muziek moet wel echt je ding zijn, wil je hier met plezier naar kunnen luisteren. Als achtergrond muziek terwijl je druk bezig bent, kan het prima. Ga je er echt naar luisteren, dan is het te saai en eentonig om echt te kunnen boeien.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Toner Low Label:Freebird Records
Zuco 103 - Retouched

Zuco 103 - Retouched!Momenteel tourt Zuco 103 door Nederland met een dansbaardere versie van...

Sons Of Seasons – Gods Of Vermin

Sons Of Seasons - Gods of Vermin Sons Of Seasons blijkt een heel scala aan muzikanten te bevatten die hun...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT