RECENSIE: Freezepop - Futurefuturefutureperfect

Freezepop – Future Future Future Perfect
recensie cijfer 2008-06-04 Na het in elkaar knutselen van een tijdmachine met oude synthesizers, blinkende lichten en duct tape gaat de Amerikaanse electropopformatie Freezepop de toekomst in met hun nieuwe album: Future Future Future Perfect. Je kent ze misschien van verschillende games waar ze in voor komen, zoals Guitar Hero I en Dance Dance Revolution. Zo is het openingsnummer van deze plaat ‘Less Talk More Rokk’ ook beschikbaar gesteld voor Guitar Hero II. De ietwat apart betitelde bandleden, ‘Liz Enthusiasm’, ‘The Duke of Pannekoeken’ en ‘The Other Sean t Drinkwater’ komen met luchtige synthesizerpop om je op te vrolijken. Of ze dat gaat lukken is nog maar de vraag, maar dat het Nena-achtige stemgeluid van vocaliste Liz op den duur op de zenuwen gaat werken is een onmiskenbaar feit. Zelfs omschrijven ze hun sound als ‘’Kinda like Kraftwerk, meets Ladytron, who dates Abba, who spoons with Takako Minekawa, whose parents are The Human League.’’.Dat lijkt op het eerste gezicht een best lekker hapje, maar achteraf duurde het kauwen toch wel erg lang. In de beginfase klinkt het allemaal enigszins kinderlijk en suf. Vooral ‘Pop Music Is Not a Crime’ dat gedragen wordt door een vlotte, simpele synthesizerbeat klinkt weinig inspirerend. Gaandeweg wordt duidelijk dat de hoogtepunten vooral bestaan uit instrumentale stukken, waarmee bij ‘Afterparty’ de climax wordt bereikt. De vocalen missen simpelweg de overtuiging om interessant te blijven en vertroebelen de lekkere beats en heldere synths die wel degelijk anwezig zijn. Daarbij is de tekst zelf erg kinderlijk en doet hierdoor de de electrosound van Freezepop geen goed.

Afgezien van de instrumentale stukken is Future Future Future Perfect vooral een teleurstellende derde plaat van Freezepop die het misschien op kinderfeestjes nog wel goed zal doen. Mocht je deze uitgave aan je voorbij laten gaan, dan is het gat in je leven te overzien. Ik mag hopen dat de toekomst er muzikaal anders uit zal gaan zien.
Recensent:Martijn Arendshorst Artiest:Freezepop Label:Ryko Disc
The Horror The Horror – Wired Boy Child

The Horror The Horror - Wired Boy ChildZe komen uit Zweden en noemen als grootste invloeden Duran Duran, Talk Talk,...

Trinacria – Travel Now Journey Infinitely

Trinacria - Travel Now Journey Infinitely Noorwegen is één van die landen die bekend staan vanwege de hoeveelheid en de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT