RECENSIE: Miss Djax - Inferno

Miss Djax – Inferno
recensie cijfer 2008-11-13 Met een gemiddelde bpm van 151 herinnert Inferno ons er nog maar eens aan dat we in een tijd leven waarin een nucleaire oorlog op de loer ligt. Tenminste, dat wil de Eindhovense Saskia Slegers alias Miss Djax ons met haar nieuwe plaat duidelijk maken. Een nucleair zombieleger dat is opgestaan uit de dood en nu samen met grote vleermuismonsters een vuurzee op aarde aanricht, daar doe je het toch van in je broek? Okee, het enigszins fictieve artwork is misschien iets té, maar onze hardtechnoqueen heeft desalniettemin een alleraardigst ‘beuken tot op het bot’ album afgeleverd waar het stampvolk onder ons van zal smullen. Sinds 1989 leidt Slegers haar eigen platenlabel Djax Records, dat groot aanzien geniet binnen de wereld van de underground en zélfs al prijzen won voor beste label. Toch knap van onze blondine in deze brute mannenwereld. Genoeg geluld nu, tijd voor pompende hardtechno!

‘Bullfight’, ‘Achtung!’, Hell’s Bells’ en ‘Salvation’ zijn een paar willekeurige titels van nummers die op Inferno te vinden zijn. Dat is dan ook ongeveer het enige waarmee je ze van elkaar kunt onderscheiden. Alles begint namelijk steeds met dezelfde kicks, soms wat zwaarder en soms een andere klank wat uiteindelijk leidt tot speakergeweld van de bovenste plank. Slegers zegt er het volgende over: “Ik heb met Inferno een album puur voor de Dj gemaakt waarbij elke track zeer draaibaar is, vooral op de piekmomenten. Lekker in te mixen, een vette break en bovendien erg energiek. Inferno komt het beste tot z'n recht op vinyl, het is geen luisteralbum tenzij je in de mood wilt komen voor een lekker hardtechno feestje” En daar heeft ze volkomen gelijk in, het is namelijk een flinke opgave om Inferno langer dan vijf minuten in je cd-speler te laten zitten zonder dat je even helemaal de weg kwijt bent. Op een feestje daarentegen zit het wel goed met deze invasie. Mocht Lowlands nog een opvolger voor Dj Promo zoeken, dan kan Miss Djax het stokje gerust overnemen. Dan weten we tenminste zeker dat de X-Ray met de grond gelijk gemaakt wordt. Mocht er tóch nog een nucleaire oorlog uitbreken, dan hebben we in ieder geval de soundtrack al in handen.
Recensent:Martijn Arendshorst Artiest:Miss Djax Label:Djax
Anne Clark – The Smallest Acts Of Kindness

Anne Clark - The Smallest Acts of KindnessHet is fijn te kunnen constateren dat sommige dingen in deze roerige tijden...

LL Cool J – Exit 13

LL Cool J - Exit 13 James Todd Smith, beter bekend als LL Cool J , debuteerde in 1985 met de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT