RECENSIE: T.Raumschmiere - I Tank U

T.Raumschmiere – I Tank U
recensie cijfer 2008-11-29 Even moest ik controleren of het wel echt de nieuwe Marco Haas alias T.Raumschmiere was die ik op had staan. ‘The Front Row Is Not For The Fragile!!’ zou namelijk zo uit de strot van Marilyn Manson kunnen komen. Nu heeft de Berlijner niet vaak een subtiele voordracht voor ons in petto, maar je kunt het ook overdrijven. Zo trappen we verward af met I Tank U, de opvolger van het tegenvallende Blitzkrieg Pop uit 2005. Met debuut Radio Blackout liet de nietsontziende electropunk DJ zien dat hij toch aardig wat in huis heeft. Denk voornamelijk aan die heerlijke kraker ‘Monstertruckdriver’ en meespringer ‘The Game Is Not Over’. Ook op de meest recente editie van het STRP festival liet hij zien dat subtiliteit ook in zijn vocabulaire voorkomt met een veelzijdige ambient-set. Maar met I Tank U doet Haas helaas (weer) een stapje terug.

Het probleem is al snel duidelijk: I Tank U is een verzameling vieze punkrestjes die je zonder pardon maar al te graag in de prullenbak zou willen vegen. Gedateerd, benauwd, maar bovenal ergerniswekkend en lastig wat Haas hier allemaal op je afvuurt. Maar er zijn ook spaarzame lichtpuntjes. Met de bijna overstuurde titeltrack en albumopener ‘I Tank U’ worden we eerst nog lekker ondergedompeld in de rauwe, donkere elektronische klanken van de Shitkatapult-crew, en halverwege met ‘E’ worden we zowaar meegenomen naar – goddank! – vroegere sferen. Rooskleuriger dan dat gaat het helaas niet worden en daarmee is de opgetrommelde equipe aan gasten lelijk kleurloos gebleven. Verrassend, want dat zijn toch niet de minsten: Tim Vanhamel (ex dEUS en Millionaire), Lilian Hak, The Puppetmastaz, Warren Suicide (Yoko Ono is fan) en Deichkind (Remmi Demmi!!). Het is te hopen dat Haas weer snel met zijn Radio Blackout-scepter zal zwaaien, zodat we deze pijnlijke voordracht kunnen vergeten.

Op het podium zet de Duitser nog steeds een ongekende show neer. T.Raumschmiere staat nog op 6 december in de Atak te Enschede en op 7 december in de Melkweg te Amsterdam.
Recensent:Martijn Arendshorst Artiest:T.Raumschmiere Label:Shitkatapult / NEWS Records
Stronghold – Death Salvation

Stronghold - Death SalvationHoe wil je je metal? Thrashy, rauw en zwaar geserveerd? Als je dat lekker...

Lambchop – OH (Ohio)

Lambchop - OH (Ohio) Lambchop is sinds midden jaren negentig een muzikaal collectief, rondom de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT