RECENSIE: The Horror The Horror - Wired Boy Child

The Horror The Horror – Wired Boy Child
recensie cijfer 2008-06-10 Ze komen uit Zweden en noemen als grootste invloeden Duran Duran, Talk Talk, The The, Miu Miu en alle andere bands met een dubbele naam. Gevoel voor humor heeft The Horror The Horror in ieder geval! In 2006 bracht hun titelloze debuutalbum flink wat los in de indiewereld. Platenmaatschappijen Rough Trade en Picadilly Records verklaarden het schijfje tot album van de week, en de Europese tour die daarop volgde zorgde voor het begin van een groeiende fanbase.

Wired Boy Child is album nummer twee. De liedjes hebben veelal een melig deuntje waar je meteen vrolijk van wordt, hoewel dat waarschijnlijk niet altijd zo wordt bedoeld. Lindström’s zang doet erg denken aan The Strokes, en ook de muziek heeft raakvlakken met het debuutalbum van deze Amerikanen. Dit geluid wordt mede bepaald door het gebruik van twee Fender Telecasters.

Titelsong 'Wired Boy Child' gaat over beslissingen waarvan je van tevoren weet dat ze fout zijn, maar ze toch neemt. Gegoten in een lekker deuntje is dit een prima opener die zeker uitnodigt om de rest van het album te beluisteren. Eén van de leukste nummers is het korte 'Contry/City'. In hoog tempo word je meegenomen langs tegenstellingen. Lekker voor in de zomer. 'Kamelen' is het enige instrumentale nummer op Wired Boy Child. Deze op een seconde na vier minuten durende track doet wat zwoel en mellow aan, waarbij de zang eigenlijk niet gemist wordt.

Alle nummers zitten superstrak in elkaar, met gelikte riffs en de fijne stem van Lindström. De muziek heeft door melancholiek wat meer diepte gekregen dan het debuutalbum van de band. In de zomer van 2008 doen ze verschillende kleine festivals in Europa aan, ben je daar, ga dan zeker kijken!
Recensent:Imre Veen Artiest:The Horror The Horror Label:Tapete Records
New Disaster – Last Night Rites

New Disaster - Last Night RitesDe bandnaam New Disaster zal nog niet bij veel mensen een lampje doen...

Freezepop – Future Future Future Perfect

Freezepop - Futurefuturefutureperfect Na het in elkaar knutselen van een tijdmachine met oude synthesizers,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT