RECENSIE: We Are Scientists - Brain Thrust Mastery

We Are Scientists – Brain Thrust Mastery
recensie cijfer 2008-04-11 Sinds ongeveer een jaar bestaat We Are Scientists uit nog slechts twee leden. Na het vertrek van hun drummer moeten zanger en gitarist Keith Murray en Chris Cain het met z’n tweeën doen. Maar samen hebben ze het voor elkaar gekregen om weer een lekker album te maken. Met hier en daar wat hulp natuurlijk. Hun derde album Brain Thrust Mastery ligt nu in de winkels. Net op tijd om zich nog in de kijker te spelen bij de festivalprogrammeurs. En een eerste snelle luisterbeurt laat horen dat deze band ons nog veel plezier kan gaan bezorgen komende maanden.

Eerdere albums van de band waren voornamelijk succesvol in Engeland. In hun thuisland Amerika worden ze niet echt opgepikt. Het is ook geen wonder dat ze in Groot-Brittannië bekender zijn dan in eigen land. Ze tourden succesvol (als voorprogramma) met de Artic Monkeys en Kaiser Chiefs. En eigenlijk klinken ze ook meer als een Britse band dan een Amerikaanse. Een beetje vergelijkbaar met het eveneens uit New York afkomstige Interpol. Vorig jaar werd We Are Scientists zelf genomineerd voor de NME award beste band internationaal. Niet slecht voor een groep die nog niet tot de grote der aarde wordt gerekend.

Muzikaal varieert We Are Scientists behoorlijk op Brain Thrust Mastery. Het gaat van de met elektronica gevulde opener ‘Ghouls ‘ naar het jaren tachtig geluid in ‘Lethal Enforcer‘ om uiteindelijk ook nog Britpopachtig te klinken tijdens ‘Impatience’. Maar het past allemaal prima bij elkaar. En dat is het knappe van dit album De grote variatie zorgt juist voor een aangename afwisseling. En het laat tevens horen dat de band muzikaal gegroeid is ten opzichte van voorgaande albums.

Brain Thrust Mastery is een lekker album vol catchy songs. Deze groep staat garant voor een avondje lekkere muziek, plezier en Rock ’n Roll. Niets meer en zeker niets minder, zoals we van ze hadden verwacht.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:We Are Scientists Label:Virgin Music
Hercules & Love Affair - Hercules & Love Affair

Hercules and Love Affair - Hercules and Love AffairAndrew Butler speelt als kind vooral klassieke pianostukken, totdat hij op 10...

Bell X1 – Flock

Bell X1 - Flock In Ierland kan Bell X1 rekenen op veel bekendheid, daarbuiten zal de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT