RECENSIE: Midnattsol - Nordlys

Midnattsol – Nordlys
recensie cijfer 2008-03-29 Zangeres Carmen Elise Espenaes en gitarist Chris Hector hebben in het jaar 2002 de band Midnattsol opgericht. Hun liefde voor de Noorwegse mythologie bracht deze twee mensen bij elkaar. In korte tijd werden onder andere drummer Chris Murzinsky, toetsenist Daniel Fischer, gitarist Daniel Droste en bassist Birgit Ollbruner gevonden. De band was compleet en kreeg al snel een platencontract bij Napalm Records.

Met hun debuutalbum Where Twilight Dwells kregen ze legioenen fans. Vele festivals werden aangedaan en een support- tour met Extremo was het resultaat. Nu is het tijd voor het vervolg op het debuutalbum. Dit heeft de titel Nordlys meegekregen. Nordlys staat in het Noors voor het noorderlicht. Dit hoort bij de mythes, saga’s en legendes in het Scandinavise land. Helden hebben hier bloederige veldslagen meegemaakt en geesten dwalen hier nog steeds rond om voorbijgangers te teisteren.

Ook staat het noorderlicht voor diversiteit. Een goede keuze aangezien het album vol staat met verschillende metal stijlen. Vergelijkingen met Amprphis, Devin Townsend en Nightwish zijn snel gemaakt door de zang en gitaarpartijen verwerkt in de muziek. Maar vergeet zeker niet de trash stukken op de drums niet die regelmatig tussen de bedrijven door langs komen vliegen. Volgens andere hebben ze ook nog iets weg van Iron Maiden, deze kunnen we hier niet vinden maar het is al een eer dat je met zo’n band vergeleken wordt.

Midnattsol levert met Nordlys een waardig vervolg af. Een band die nog wel eens in de voetsporen kan gaan treden van bovengenoemde Nightwish en ons eigen, Nederlandse Within Temptation.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Midnattsol Label:Napalm Records
Heidevolk – Walhalla Wacht

Heidevolk - Walhalla WachtFolk metal valt hier thuis in het zelfde rijtje als Coca Cola zonder prik,...

Jaya the Cat – More Late Night Transmissions

Jaya The Cat - Late Night Transmissions Met een levendige muziekscene, waar in de loop der jaren bands als Dropkick...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT