RECENSIE: Heidevolk - Walhalla Wacht

Heidevolk – Walhalla Wacht
recensie cijfer 2008-03-23 Folk metal valt hier thuis in het zelfde rijtje als Coca Cola zonder prik, een zonnige vakantie met veel neerslag en een café zonder bier. De reactie terug op de coördinator van het recensieteam was dan ook; ‘Ik offer me wel op voor het team!.’ Waar ik op mijn beurt reactie op terug kreeg; ‘Misschien vind je het stiekem wel leuk.’ In deze zin kon ik toch wel een lachende ondertoon ontdekken. Maar zoals het spreekwoord zegt- wie niet waagt, wie niet wint.

De nieuwe Heidevolk gaat dan ook de cd- speler in. Ondertussen wordt het persbericht bestudeerd en zien we dat het nog Nederlandse folk metal is ook. Nummers zoals ‘Saksenland’ en ‘Opstand der Bataven’ doen mij de rillingen over de rug lopen. De geschiedenis doet mij niet zoveel, er zijn zat problemen in deze tijd, laten we die maar eerst gaan oplossen voordat we ons gaan verdiepen in wat voor tenues ze vroeger rondliepen- een schapenvachtje of een koeienvel, wat boeit mij het?

Even doorbijten op mijn tandenstoker, onderuit zakken op mijn stoel en een lekker glaasje – mag je hier eigenlijk wel reclame maken?, Spa & Fruit Orange- Peer achter over slurpen met een rietje. Her en der verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Is het niet doordat je heel de tijd precies hetzelfde hoort is het wel weer op de volgende idiote titel.

Als er ’s middags wat prik op mijn Coca Cola zit, het zonnetje schijnt en we een café vol bier hebben ’s avonds wordt het zeker een feest als Heidevolk optreedt. Aangezien ik aankomende zomer niet op vakantie ga en geen Coca Cola lust gaat dit dus nooit gebeuren.

We pakken nog een Spa & Fruit Orange- Peer met een rietje want bier drinken met een rietje is voor de echte mannen in schapenvachtjes en koeienvellen.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Heidevolk Label:Napalm Records
Jucifer – L’autrichienne

Jucifer - L'AutrichienneHet Amerikaanse duo Jucifer bestaat al sinds 1993 en wordt gevormd door...

Midnattsol – Nordlys

Midnattsol - Nordlys Zangeres Carmen Elise Espenaes en gitarist Chris Hector hebben in het jaar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT