RECENSIE: Amy Macdonald - This is the Life

Amy MacDonald - This is the life
recensie cijfer 2007-12-20 Ze is twintig jaar, komt uit het Schotse Glasgow en is nu al een sensatie in Groot-Brittannië. Haar naam is Amy Macdonald en haar debuutalbum heet This Is The Life. Een opmerkelijke titel voor iemand van twintig jaar. Maar naarmate je het album vaker luistert wordt de titel steeds duidelijker.

Wat veel pubers graag zouden willen doen heeft zij daadwerkelijk gedaan. Na haar middelbare school eerst een jaar vrij nemen om te kijken of je succesvol kan zijn in de muziekwereld. Een gok die bij veel mensen verkeerd uitpakt maar voor Amy bleek het de juiste te zijn. Met in haar achterhoofd de liedjes van het album The Man Who van Travis begon ze te schrijven. Stevige singer/songwriter muziek. Het lijkt hier en daar een beetje country-achtig maar dat zal meer te maken hebben met haar Schotse accent dan met de muziek. Je moet er waarschijnlijk wel even aan wennen, maar wanneer dat is gebeurd staat niets je meer in de weg om te luisteren naar een heel lekker album.

De rode draad van dit album zijn beroemdheden. Pete Doherty is er één van. Deze Engelse knuffel rock ’n roll junkie is het onderwerp in het nummer ‘Poison Prince’. Het nummer heeft dan ook de veelzeggende tekst “Sing me songs you wrote before. I tell you this my poison prince. You’ll soon be knockin’ on heavens door”. De teksten van Amy Macdonald zitten vol van soortgelijke directe verwijzingen. Naast mooie liedjes schrijft dus ook nog eens goede teksten. Iets wat niet alle muzikanten van twintig kunnen zeggen. Geen zoetsappige verhaaltjes over vriendjes die haar hebben gedumpt maar teksten die doen denken aan iemand die al veertig jaar ervaring heeft met het schrijven van liedjes.

Of er echte grote hits opstaan weet ik niet maar nummers als ‘Mr Rock & Roll’ en ‘This Is The Life’ zijn van hoog niveau. Amy Macdonald weet wat er allemaal speelt in de wereld om haar heen. En gelukkig heeft ze het talent om deze ervaringen om te zetten in prachtige liedjes. Een aanwinst voor muziekliefhebbers. Kortom, This Is The Life is een geslaagd debuut.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Amy Macdonald Label:Vertigo
Within Temptation - Heart of

Within Temptation - The Heart of Everything - Special EditionPlatenmaatschappijen zijn dol op de feestdagen. Alles wordt uit de kast...

Nine Inch Nails – Y34RZ3R0R3M1X3D

Nine Inch Nails - Y34RZ3R0R3M1X3D Ondanks het feit dat Nine Inch Nails -frontman Trent Reznor zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT