RECENSIE: Amy Macdonald - Life In A Beautiful Light

Cover Amy Macdonald - Life in a Beautiful Light
recensie cijfer 2012-08-08 Amy Macdonald scoorde in 2007 een megahit met ‘This Is The Life’, dat tevens de naam van haar debuutplaat was. Op dat album bracht ze invloeden uit country en folk samen met popmuziek. Ze maakte muziek met een countryrandje weer hip. Ze speelde op menig festivalweide en wist een groot publiek aan te spreken met een handjevol goedgekozen singles van dat eerste album. Ze was toen pas amper twintig lentes jong. Album nummer twee A Curious Thing bracht helaas al veel minder teweeg, maar er werden wereldwijd nog steeds meer dan een miljoen exemplaren van verkocht.

In de zomer van 2012 verschijnt dan haar nieuwste: Life In A Beautiful Light. Voorafgegaan aan de albumrelease verscheen al de single ‘Slow It Down’, een niet bijster bijzonder liedje. Het is wel catchy, maar onderscheidt zich te weinig van de massa. Het alternatieve randje was er bij album nummer twee al licht afgesleten, maar lijkt nu helemaal verdwenen.

Het album opent overtuigend met het door blazers begeleidde ‘4th Of July’, gelijk één van de sterkste nummers van het album. De meeste nummers hebben die herkenbare klank waarmee Macdonald enkele jaren geleden de wereld veroverde. Sommige liedjes klinken wel overtuigender dan anderen, want net iets te vaak worden er te voor de hand liggende akkoordenschema’s gebruikt. Eerdergenoemde single gaat hier zelfs aan ten onder. Voorspelbaarheid ten top.

Het grootste probleem van dit album is dat het allemaal wel heel zoet en heel veilig klinkt. Nergens is er een vleugje spanning te ontdekken. Daar helpt de gelikte productie ook niet echt bij. Pluspunt is wel dat Macdonald zich een stijl eigen heeft gemaakt die gelijk herkenbaar is. Haar stem is ook onderscheidend, of je er nu van houdt of niet. Ook wordt er op dit album een behoorlijk constante sfeer neergezet, die ervoor zorgt dat de nummers meer indruk maken als onderdeel van het geheel, dan als losse, veelal inwisselbare radiosingles.
Recensent:Etan Huijs Artiest:Amy Macdonald Label:Universal Music
Cover Angus Stone - Broken Brights

Angus Stone - Broken Brights Angus Stone maakte tot op heden vooral platen met zijn zus Julia. Platen...

Cover Lukas Batteau - Lukas Batteau EP

Lukas Batteau - Lukas Batteau EP Al ruim een jaar geleden dook de half-Amerikaanse Lukas Batteau de studio...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT