RECENSIE: Letzte Instanz - Das Weisse Lied

Letzte Instanz – Das Weisse Lied
recensie cijfer 2008-01-13 Das Weisse Lied is de titel van de nieuwe plaat van het Duitse Letzte Instanz. Deze band is in Nederland nog erg onbekend, terwijl ze in Duitsland al redelijk wat mensen trekken. Nou is de band zelf ook Duits dus dat is niet heel verbazend. Das Weisse Lied is in een ruime tien jaar alweer de zevende cd uitgebracht door deze 7-koppige band. Het is een akoestisch album en het is opgedeeld in drie delen; Eros, Philia en Agape.

Het eerste deel van de cd, Eros, bestaat uit de nummers die live normaal het best overkomen. Als akoestisch willen de nummers echter een stuk minder boeien. ‘Tanz’ gaat na een minuut stierlijk vervelen en enkel het nummer ‘Ohne Dich’ is zonder moeite af te luisteren. Opvallend is dat de band zowel nummers van de eerste albums als het nieuwere werk heeft gewijzigd op dit album.

Philia begint iets vlotter. De drummer komt wat naar voren en de muziek klinkt wat voller. In tegenstelling tot het flauwe eerste gedeelte brengt het tweede deel songs met wat meer inhoud en diepgang. 'Unerreicht'is zeer goed om aan te horen en het nummer ‘Helden’, het Duitstalige nummer van David Bowie dat afgelopen jaar ook is vertolkt door Apocalyptica en Till Lindemann.

Bij Agape plaatst de band nog wel een nieuw nummer op de plaat. De titelsong van de cd ‘Das Weisse Lied’ ligt erg lekker in het gehoor maar is helaas wel het kortste nummer van de plaat. Met enkele klassiekers van de eerste albums als ‘Mutter’ sluit de band dit cd’tje af en bij mij laat het een wisselend gevoel achter.

Normaal kan Letzte Instanz me goed vermaken, maar dit akoestische album doet ze zeker tekort. Het is slimmer om een van de oudere platen te kopen, dit is bestemd voor de fans van Letzte Instanz.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Letzte Instanz Label:Drakkar Entertainment
Vesania - Distractive Killusion

Vesania - Distractive KillusionsDe Poolse black metal band Vesania komt met een nieuw schijfje naar buiten....

Magic Circle Festival vol. 1 Manowar. DVD

Manowar - Magic Circle Festival Vol 1 Dat de powermetal helden van Manowar graag de touwtjes in handen hebben...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT