RECENSIE: Vesania - Distractive Killusions

Vesania - Distractive Killusion
recensie cijfer 2008-01-13 De Poolse black metal band Vesania komt met een nieuw schijfje naar buiten. Hoewel de heren al meer dan tien jaar bezig zijn is dit pas hun derde uitgave. De verklaring is dat de leden het druk hebben; zo is zangers/gitarist Orion tevens de bassist in Behemoth en drummer Daray is op zijn beurt actief in Vader. Dit zijn twee bands die tevens uit Polen komen en death metal maken, toch is Vesania heel andere koek.

Het album Distractive Killusion is een symphonische black metalplaat geworden met veel invloeden uit de death metal. Ook zijn de electronica/industriële aanrakingen in enkele liederen erg opvallend. Met een opsomming als dit klinkt het als het recente Dimmu Borgir album, een vergelijking waar de heren gek van worden. Het is dan ook niet helemaal terecht, Vesania heeft de volume knop namelijk net iets meer open staan.

Een voordeel van de plaat is de vele variatie, iets wat vaak ontbreekt op een plaat uit dit genre. Vesania doet dit door van langzaam naar snel en van rustig naar agressief te gaan op Distractive Killusion.

De band mag door haar leden van Behemoth en Vader dan als een grappig side-project klinken; het is een heus professionele band. Een band die hopelijk uit de schaduw zal klimmen van de andere twee en een lange tijd eigen tours en albums zal bieden.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Vesania Label:Napalm Records
Collective Soul - Afterwords

Collective Soul - AfterwordsDe Amerikaanse rock-met-ballen-band Collective Soul heeft in de Verenigde...

Letzte Instanz – Das Weisse Lied

Letzte Instanz - Das Weisse Lied Das Weisse Lied is de titel van de nieuwe plaat van het Duitse Letzte...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT