RECENSIE: Manowar - Magic Circle Festival Vol 1

Magic Circle Festival vol. 1 Manowar. DVD
recensie cijfer 2007-12-29 Dat de powermetal helden van Manowar graag de touwtjes in handen hebben bleek al uit het feit dat ze hun eigen muzieklabel hadden. Na enige ervaring met het organiseren van een festival, namen ze ook hierbij het heft maar in eigen hand en dat leidde tot het Magic Circle Festival. Geheel in de lijn der verwachting is er dan nu een dubbel dvd. Hierop staan zowel beelden van het Magic Circle Festival in Duitsland als van het Kaliakra Rock Fest in Bulgarije. Twee dvd’s tot de nok toe gevuld met bands als Mob Rules, Lion’s Share, HolyHell, Stormwarrior (incl. Kai Hansen, bekend van o.a. Gamma Ray) en natuurlijk Manowar zelf.

De eerste dvd bevat beeldmateriaal van het Magic Circle Festival. Naast dat van Manowar, bevat het beelden van nog maar liefst negen(!) bekendere en ook onbekendere bands in het genre. Ben je into (power)metal en alles daaromheen, dan is dit een fijn verzamel werkje om wat nieuws te ontdekken. Holyhell speelt hun interpretatie van ‘Phantom Of The Operah’ en Manowar haakt in op hun populariteit in Duitsland door ‘Heart of Steel’ in het Duits ten gehore te brengen: ‘Herz Aus Stahl’. In totaal brengen ze veertien bombastische powermetal songs. Klassiekers als ‘Brothers of Metal’, ‘Kill With Power’ en ‘Black Wind, Fire and Steel’ staan nog steeds als een huis. Maar ook recenter werk als ‘Gods Of War’ en ‘Hymn of the Immortal Warriors’ passeren de revue. Dan sluit men geheel in stijl af met ‘The Crown and the Ring’ en een flinke dosis vuurwerk.

De tweede DVD bevat beelden van het Kaliakra Rock Fest. De lokale bands Black Situation en Mordeen hebben de eer om beide met één song in de bonussectie van de DVD te staan. Daarnaast is er de minidocu ‘Fighting for the Fans’. Hierin laat Manowar zien dat zij er zijn voor en dankzij de fans. Tevens is er een “Making of…” van het Magic Circle Festival te zien. Het live materiaal is hier minder uitgebreid dan op de eerste DVD. De bands Sixth Sense en HolyHell brengen enkele nummers ten gehore. Daarna is het weer aan Manowar die met twaalf nummers wederom laten zien hoe breed hun oeuvre is. Ze trakteren de fans op de favoriete tracks zoals ‘Kings Of Metal’, ‘Metal Warriors’ en ‘Hail and Kill’. Als leuk extraatje voor het Bulgaarse publiek spelen ze het volkslied ‘Mila Rodino’ geheel in Manowar Metal stijl.

De Magic Circle Festival vol. 1 dubbel DVD staat bol van de jankende gitaren, harde riffs en beukende drumpartijen. Beeld- en geluidkwaliteit zijn prima en van de features is geen half werk gemaakt. Met een grote hoeveelheid songs, speeches, interviews, behind the scenes beeldmateriaal etc., is het voor de (power)metal fan uren lang vermaak voor de televisie.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Manowar Label:Universal
Letzte Instanz – Das Weisse Lied

Letzte Instanz - Das Weisse Lied Das Weisse Lied is de titel van de nieuwe plaat van het Duitse Letzte...

Anaal Nathrak – Hell Is Empty And All The Devils Are Here

Anaal Nathrakh - Hell is empty and all the devils are here Het eerste deel van de bandnaam doet anders denken, maar de Britse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT