RECENSIE: Houston Swing Engine - Entre Hommes

Houston Swing Machine – Entre Hommes
recensie cijfer 2008-01-15 Eens in de zoveel tijd kom je ze tegen. Fantastische platen van bands waarvan de meeste het bestaan niet eens afweten. Jammer, want er zijn zoveel bands die het verdienen om gehoord te worden. Zo ook het Zwitserse Houston Swing Engine, dat met hun tweede full length Entre Hommes een plaat neerzet waar vele bands die al jaren platen maken jaloers op mogen zijn.

Houston Swing Engine wint al meteen punten door het hebben van een totaal eigen en origineel geluid. Daarnaast zit de productie van Entre Hommes ook nog eens prima in elkaar. Houston Swing Machine combineert hierop post hardcore met stonerrock aangedikt met een flinke scheut garage punk.

Entre Hommes wordt dan ook perfect ingeluid met het knallende 'My Velvet Hostage' waarmee zij met een flink tempo ook meteen de naam van hun band waarmaken, want swingen doet dit zeker. Maar Houston Swing Engine moet het dan ook hebben van deze momenten, want ondanks dat dit album vrij gevarieerd is, wat over het algemeen vaak positief uitpakt, kakt het in op de momenten dat deze Zwitsers kiezen voor de rustigere kant van de stonerrock.

Toch zijn het vooral de nummers als 'Odin' (!), 'Entre Hommes', 'Chessmate, ****er' en het eerder genoemde 'My Velvet Hostage' die de hoogste ogen gooien op Entre Hommes. Ook het uit drie delen bestaande 'Sleazy Division', met als hoogtepunt (uiteraard) het derde deel dat heel toepasselijk de subtitel 'The Charge' draagt, imponeert groots.

Houston Swing Engine, hopelijk gaan we er nog veel meer over maar toch vooral van horen.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Houston Swing Engine Label:Headstrong Records
First State – Time Frame

First State - Time Frame First State – Time Frame is het resultaat van de samenwerking tussen twee...

Bloodlights – Bloodlights

Bloodlights - Bloodlights Na tien jaar muziekmaken viel het Noorse Gluecifer helaas uiteen en wilde één...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT