RECENSIE: Bloodlights - Bloodlights

Bloodlights – Bloodlights
recensie cijfer 2007-11-19 Na tien jaar muziekmaken viel het Noorse Gluecifer helaas uiteen en wilde één lid uit de "king of rock" toch graag verder. Gitarist en achtergrond zanger Capitain Poon besloot een nieuwe band op te richten onder de naam Bloodlights. Hoewel de bandnaam doet denken aan een blackmetal groep, is het vertrouwde rock ’n roll wat er gespeeld wordt. Hiermee vulden het viertal onlangs een selftitled album. Deze bevat twaalf nummers en is gemixed door Mike Fraser (Aerosmith, Metallica, AC/DC).

Naast de zanger vinden we in de twee-jarige band ook bassist Ron Elly (Punkers NPB), oud Amulet drummer Jonas Thire (later vervangen door Nico von Shaefer) en gitarist Howie B. Samen maken ze veertig minuten heerlijke muziek waarmee stilzitten onmogelijk wordt gemaakt. Helaas is het album niet zo’n klapper als Automatic Thrill, het vijfde en laatste album van Gluecifer. Iets wat ook nooit de intentie is geweest, ‘dit is nooit bedoeld als de nieuwe Gluecifer, ik heb enkel willen doorzetten waar ik op dat moment mee bezig was: rock ’n roll.

Heerlijke gitarsolo’s en snelle drums komen voorbij en Capitain Poon blijkt een perfecte frontman te zijn. Hij wordt op zijn beurt regelmatig bijgestaan door een andere stem op de achtergrond, wat heerlijk verfrissend werkt. Nummers als ‘Bullshit On Your Mind’ en ‘Hammer And The Wheel’ zouden best eens grote clubhits kunnen worden!
Bloodlights is voor een debuut zeker niet slecht en wellicht kunnen we hun binnenkort de nieuwe "king of rock" noemen. Het is ze in elk geval meer dan gegund.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Bloodlights Label:Mate in Germany
Houston Swing Machine – Entre Hommes

Houston Swing Engine - Entre HommesEens in de zoveel tijd kom je ze tegen. Fantastische platen van bands waarvan...

The Shaky Hands - The Shaky Hands

The Shaky Hands - The Shaky Hands The Shaky Hands , afkomstig uit het Amerikaanse Portland, Oregon, begonnen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT