RECENSIE: First State - Time Frame

First State – Time Frame
recensie cijfer 2007-12-08 First StateTime Frame is het resultaat van de samenwerking tussen twee Hollandse jongens, Ralph Barendse (a.k.a. Alpha Breed) en Sander van der Waal (a.k.a. Devoid en Sander van Dien). Ralph vroeg Sander om een remix te maken van de track Amazon, die uiteindelijk zo goed was dat deze samen met het origineel uitgebracht werd. Het duo was geboren.

In 2005 brachten ze onder het label In Trance We Trust hun eerste co-productie uit: First State – First State. Een instant hit die lange tijd exclusief door Tiësto werd gedraaid. In 2006 werden Sander en Ralph gevraagd om een First State album te produceren, waar ze bijna een jaar over gedaan hebben. En zie hier het resultaat: Time Frame.

Met een lichte huivering (“In Trance We Trust” klinkt toch een beetje eng..) stop ik de cd in de speler. Gelukkig blijkt dit volledig ongegrond te zijn, want de plaat klinkt lekker. Hij begint rustig en gaat precies in het goede tempo richting hoogtepunt om daarna te eindigen in tevredenheid. De vocals in ‘Where Do We Go’ zijn van Tiff Lacey, Anita Kelsey zingt op ‘Falling’ (nope, lijkt in niks op dat nummer van Alicia Keys) en Elliot Johns doet het bij ‘Your Own Way’. Wat ik wel een beetje jammer vind, is dat het zo duidelijk is waar het ene nummer ophoudt en het volgende begint. Dat had wat mij betreft wel wat soepeler gemixed mogen worden.

Time Frame is een fijne cd voor een roadtrip (inclusief file...), maar ook geschikt voor een lekker chill feestje. Deze plaat is makkelijk samen te vatten: rustig aan beginnen en daarna gewoon gaan!
Recensent:Yanne Fortes Artiest:First State Label:Black Hole Recordings
Mondo Leone – Open Deuren Naar Geluk

Mondo Leone - Open Deuren naar GelukLeon Giesen begon zijn muzikale carrière als bassist in de legendarische...

Houston Swing Machine – Entre Hommes

Houston Swing Engine - Entre Hommes Eens in de zoveel tijd kom je ze tegen. Fantastische platen van bands waarvan...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT