RECENSIE: Monster Magnet - 4-Way Diablo

Monster Magnet – 4-Way Diablo
recensie cijfer 2007-11-20 Even was daar de angst dat Monster Magnet met Monolith haar einde had bereikt. De drugsverslaving van zanger Dave Wyndorf en het soloproject van lead-gitarist Ed Mundell beloofden niet veel goeds voor de band Monster Magnet. Bij Dave Wyndorf ging het echter nog een stapje verder, toen hij werd opgenomen na een overdosis.

Je verwacht dan ook dat Monster Magnet met 4-Way Diablo een knalplaat aflevert waar vooral Dave Wyndorf afrekent met alles en wellicht ook iedereen die aan de toekomst van Monster Magnet twijfelde.

Toch horen we de 'oude' Monster Magnet niet terug op 4-Way Diablo, Tekstueel heeft Dave Wyndorf zijn best nog gedaan, met uiteraard vrij persoonlijke teksten, maar zijn vocalen zijn van mindere kwaliteit. Muzikaal gezien is 4-Way Diablo ook niet het meest fantastische album dat Monster Magnet ook heeft afgeleverd. Vooral de afwezige aanwezigheid van Ed Mundell speelt Monster Magnet parten.

Dit begint al bij het openingsnummer en tevens titeltrack '4-Way Diablo', waarin tijdens het couplet vrij amateurisch gitaargepingel is te horen, iets wat je verwacht wanneer je gaat kijken bij een bonte avond waar een bandje voor het eerst eigen nummers speelt, maar niet van een gitaargrootheid als Ed Mundell. Dit is tevens ook het grote probleem van Monster Magnet op 4-Way Diablo, het is allemaal te tam en het knalt niet meer zo zoals we gewend van ze zijn. Ook de solo's van wederom Ed Mundell zijn meer afwezig dan matig te noemen.

Ook met de cover '2000 Lightyears From Home' weet Monster Magnet geen hoge ogen te gooien. Dit nummer van The Rolling Stones met een hoog psychedelisch gehalte wordt door Monster Magnet vertolkt als slechts een rock 'n roll nummer.

Toch heeft 4-Way Diablo nog wel iets positiefs, het geeft namelijk aan dat Monster Magnet nog bestaat en we ongetwijfeld meer kunnen verwachten. Hopelijk weet Monster Magnet dan wél te knallen.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Monster Magnet Label:Steamhammer
The May Bees – Drop Little Boy

The May Bees - Drop Little BoyZo nu en dan heb je het we leens. Je zet een cd op en twijfelt of je een naar...

Ween – La Cucaracha

Ween - La Cucaracha Net als met de inmiddels klassieke albums Pure Guava (1992), Chocolate...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT